Se apropie toamna și partidele politice sunt pe ultima sută de metri în procesul de desemnare a celor mai potriviți candidați pentru alegerile locale. Termenele primite de la centru de mai toate formațiunile politice se întind până spre jumătatea sau cel mult sfârșitul lunii septembrie.
De regulă, pretendenții pentru un fotoliu de parlamentar optează pentru o candidatură pe unul din posturile de deputat sau senator dar candidatura trebuie confirmată de organizațiile Centrale ale partidelor. Trebuie spus de la bun început că la alegerile parlamentare din luna decembrie a acestui an Buzăului îi revin 7 posturi de deputați și 3 posturi de senator.

 


Până acum, PSD, cel mai mare partid din Buzău, contabilizează  cei mai mulți pretendenți pentru un fotoliu de parlamentar iar lista este încă deschisă. Desigur bătălia cea mare se va da pe locurile considerate eligibile iar PSD beneficiază de cele mai multe astfel de locuri respectiv 4 posturi de deputați și unul de senator.
Chiar și așa numărul pretendenților care și-au manifestat intenția de a candida până acum depășește numărul total de posturi care îi revin Buzăului.
Astfel, intenționează să se înscrie în cursa pentru un post în Parlamentul României președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, președinta organizației de femei, consilierul județean Carmencita Pricop, președinta organizației municipale de femei, consilierul municipal Mariana Cristea, vicepreședinta TSD Buzău, Oana Dobrică, jurnalistul Lucian Romașcanu, actualul consilier al primarului Constantin Toma, și fost viceprimar, Sebastian Radu, cei doi Sorin Lazar din candrul PSD Buzău atât consilierul municipal și șef al Registrului Comerțului cât și subsecretarul de stat și vicepreședinte al ANRP, profesorul Laurențiu Țepeluș de la Colegiul Național B.P. Hasdeu care este și consilier local, fostul președinte al Tribunalului Buzău, judecătorul pensionar Constantin Florescu, vicepreședintele consiliului Județean Romeo Lungu dar și directorul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu. Surprinde cel puțin până la acest moment lipsa de interes pentru un post de deputat a preotului Viorel Holban, secretar general al PSD și fost primar la Râmnicu Sărat care era considerat drept sigur candidat al PSD la Râmnicu Sărat pentru un fotoliu de deputat.

 

 


De cealaltă parte, în rândul opoziției, PNL a primit de la centru o păsuire pentru prezentara listelor cu candidați până la data de 1 octombrie. Decizia a fost luată ca urmare a absenței liderilor importanți atât de la Buzău cât și de la Centru, absențe datorate perioadei vacanțelor.
Chiar și așa, numele care se vor afla pe primele poziții ale listei cu candidați ai PNL sunt deja cunoscute și mai mult ca sigur vor fi și validate de Centru. Este vorba despre prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu care a hotărât să candideze de la Buzău pentru un post de senator dar și de actualul președinte Interimar, Cristinel Romanescu care este și președinte al Federației Române de Tenis de Masă și de singurul deputat PNL rămas în funcție în actualul mandat, Erland Cocei cărora li s-ar putea alătura și Ovidiu Anghel.

 

 

Nici PMP nu va sta cu mâinile în sân și va pregăti o listă cu care speră să obțină un procent format din două cifre la nivelul județului Buzău.
Cu siguranță cap de listă va fi actualul președinte al formațiunii Adrian Mocanu care vizează cel de-al treilea mandat de deputat dar și Otilia Androne fosta consilieră a Elenei Udrea care a anunțat pe Facebook că își asumă o candidatură pentru un post de deputat la Buzău. Pe lângă cei doi anunțați oarecum oficial pe la colțuri se vorbește și de o infuzie de oameni politici veniți din PNL pe fondul nemulțumirilor acumulate în partidul condus acum de Cristinel Romanescu. Este vorba despre Ioan Caton Mateeșescu, care ar putea candida pentru un post de senator și de Dorin Bădulescu care râvnește de mult la un fotoliu de deputat alături de Ionuț Nicolae și de Raul Florescu, toți încă membri PNL dar aflați în dizgrațiile actualei conduceri a partidului din care fac parte.

 

Senator POPA PRU
În final, alături de cei 22 deja anunțați nu este exclus ca în cursa pentru un mandat de senator să se înscrie și actualul senator Constantin Popa care nu se consideră nici pe departe un migrator politic dar în cazul căruia providența a făcut ca el să fie ales senator redistribuit pe liste PP-DD, și în cadrul unui singur mandat să își încerce norocul pe la U.N.P.R. , pe la PNL și în final să se oprească la P.R.U..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.