În cadrul unei întâlniri festive prilejuite de vizita la Buzău a unei delegații a Baroului Tournai din Belgia, între instituția amintită și Baroul Buzău s-a semnat, astăzi, o „Cartă a înfrățirii” care își propune să deschidă noi căi de colaborare între tinerii avocați din cele două țări membre ale Uniunii Europene. Deși protocolul de colaborare dintre partea română și cea belgiană datează din 1998, semnarea noii înțelegeri are darul de a reînnoi și intensifica tradiția schimbului de experiență care în ultimii nu a mai reprezentat o prioritate pentru nici una din instituții.
Decanul Baroului Buzău, Adrian Tudorancea prezent, astăzi, la eveniment a ținut să evidențieze rolul benefic pe care l-a avut până acum colaborarea dintre cele două barouri: „Sper să fie o colaborare benefică de care să profite în special tinerii avocați pentru că putem să spunem că noi, Baroul Buzău, am intrat în Uniunea Europeană puțin înaintea României, mai precis prin 1998. Multumesc foarte mult membrilor consiliului Baroului pentru că au acceptat această colaborare”, a declarat astăzi decanul Baroului Buzău, Adrian Tudorancea.
De cealaltă parte, delegația flamandă a subliniat importanța deosebită pe care o acordă Baroul din Tournai colaborării cu instituția buzoiană.
„Suntem extrem de bucuroși și mândri că putem să reînnoim această prietenie. Mulțumim fondatorilor acestui schimb de experiență, domnului decan și prietenilor români deoarece au contribuit la menținerea legăturii între cele două barouri. Sperăm ca această legătură să funcționeze și de acum înainte pentru că prin acest gen de schimb de experiență, noi înțelegem fraternitatea în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Mathieu Parret, membru al delegației Baroului Tournai.
După semnarea documentului care consfințește înfrățirea dintre barourile din Buzău și Tournai, delegația flamandă a primit cadouri care să le amintească de vizita de la Buzău și de bunătățile locului.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.