Valeriu Ungureanu, numit subprefect de Buzău. Învestirea este programată mîine

Previous Next


După aproape luni de când a rămas fără subprefect, odată cu plecarea lui Ovidiu Anghel, prefectul Paul Beganu are începând de astăzi om la dreapta sa. Valeriu Ungureanu de la UNPR a fost numit subprefect, învestirea urmând să aibă loc mâine în prezenţa secretarului de stat Gheorghe Emacu de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Postul de subprefect a revenit UNPR în urma unor negocieri politice, progresiştii cerând această funcţie partidului de la putere în contextul colaborării dintre cele două formaţiuni. Informaţia că Valeriu Ungureanu va fi promovat la vârful Instituţiei Prefectului a fost vehiculată mai mult timp, dar a devenit credibilă săptămâna trecută, atunci când uneperistul nici nu confirma dar nici nu informa zvonurile cum că va fi numit subprefect. Tot atunci, senatorul Ion Vasile spunea că “aşa a auzit el” că Ungureanu va fi cel care va face, până la urmă, echipă cu Paul Beganu.

Valeriu Ungureanu este un apropiat al senatorului Ion Vasile, urmându-l pe parlamentar de fiecare dată când a ales să facă o mişcare pe scena politică. Astfel, după ce au fost multă vreme în PSD, cei doi au plecat la PC, iar în final au ajuns, tot la braţ, în UNPR. Valeriu Ungureanu e familiarizat cu munca din Prefectură pentru că în perioada martie-octombrie 2009 a deţinut funcţia de prefect, înainte ca la cârma instituţiei să fie numit Paul Beganu.

Cristina DINULESCU

qr code generator

camere foto digitale