Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a transmis guvernanților, astăzi, la începerea unui nou an școlar, să nu mai intervină în desfășurarea procesului educațional, apreciind că, de cele mai multe ori, implicarea politicului nu a fost benefică învățământului.
„Le transmit guvernanților că nu trebuie oprită reforma în educație. Legea Educației este o lege fundamentală a unui stat și indiferent de dezbaterile politice să nu facă rău educației românești. S-a văzut și din mesajul patriarhului același lucru, că politicienii, pentru interese meschine, intervin prea des în sistemul de educație și ar fi bine ca acesta să aibă continuitate”, este de părere deputatul Cezar Preda.
Totodată, președintele PDL Buzău a  recunoscut că intervenția clasei politice în procesul de învățământ nu a adus prea multe lucruri bune și că cel mai bine ar fi ca în procesul educațional să existe o continuitate.
„Educația nu trebuie oprită din patru în patru ani. Ea trebuie să aibă o continuitate în tot ceea ce privește legislație, curiculă sau administrarea școlii. Politicienii intervin des și prost în educație”, a concluzionat deputatul democrat-liberal Cezar Preda.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.