Curente diferite în PDL Buzău, după lansarea celor trei candidaţi pentru prima funcţie din partid. Liderul Organizaţiei Judeţene, deputatul Cezar Preda s-a poziţionat de partea lui Vasile Blaga, în timp ce ceilalţi doi parlamentari PDL, Viorel Constantinescu şi Valeriu Alecu, au ales să se plaseze în tabăra adversă, care îl preferă în continuare la şefia partidului, pe Emil Boc.

Deşi cel mai probabil miza pe susţinerea întregii filiale judeţene care să meargă pe mâna lui Vasile Blaga, deputatul Cezar Preda susţine că decizia colegilor săi nu poate fi motiv de râcă politică.

” Aș vrea să vă spun că spre deosebire de colegii mei din țară, eu m-am uitat și pe statut. Nu ai voie ca președinte de organizație să vorbești în numele delegaților înainte ca ei să se pronunțe prin vot, pentru că votul este secret și nu unul imperativ. Eu trebuie să las organizația mea, pe cei 26 de delegați, să voteze așa cum vor dânșii. Și la prezentarea moțiunilor voi avea un cuvânt de spus, și anume voi ruga delegații și membrii Colegiului Director Județean să dea drumul la toate moțiunile. Asta pot să fac. De la Buzău și deputatul Alecu și Viorel Constantinescu au votat pentru moțiunea președintelui Emil Boc. Este o chestiune de decizie personală, nu am avut o discuție cu dânșii vis-à-vis de opțiunea lor. Eu cred că este corect ca fiecare să ia o decizie iar ceilalți să o respecte,  asta nu înseamnă că cei 26 de membri vor fi influențați de decizia mea sau de a lor”, a declarat Cezar Preda.

Dacă Preda va merge pe mâna lui Vasile Blaga în bătălia pentru câştigarea şefiei PDL, senatorul Viorel Constantinescu s-a poziţionat de partea actualului lider al formaţiunii, Emil Boc. „Este o opţiune personală, pe care mi-o asum”, susține Viorel Constantinescu care spune că nu poate fi vorba de nici o tensiune în interiorul filialei după ce Preda s-a dat de partea lui Blaga iar ceilalți parlamentari PDL au mers de partea lui Emil Boc.

Şi deputatul PDL Valeriu Alecu s-a poziţionat în tabăra lui Emil Boc. „Faptul că am votat altfel faţă de Cezar Preda, nu înseamnă că am ceva cu el”, susține Valeriu Alecu.

Chiar dacă atât Cezar Preda, cât și Valeriu Alecu și Viorel Constantinescu, susțin că opțiunile diferite făcute publice de fiecare în parte, în momentul în care s-au creat tabere la vârful PDL, nu au provocat tensiuni ori măcar ceva discuții mai aprinse, este greu de crezut că plasarea într-o altă grupare a ultimilor doi nu s-a lăsat cu dezbateri. Din totdeauna, liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda a fost cunoscut pentru dârjenia cu care își impune punctul de vedere în fața colegilor de filială.  Dar, dacă toată lumea spune că în PDL democrația e cuvântul de ordine, să-i credem pe cuvânt. Cel puțin până la proba contrarie…..

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.