Încurcate sunt căile politichiei românești. Dacă în urmă cu câțiva ani, Cezar Preda era un susținător împătimit al liderului PDL, Emil Boc, trecerea anilor l-au plasat pe președintele democrat liberalilor buzoieni în tabăra adversă premierului. Fără menajamente ori teama pentru un loc cald în partid, Cezar Preda și-a manifestat, anul acesta, susținerea pentru Vasile Blaga, cel care săptămâna aceasta se va bate cu Boc pentru șefia PDL. Că are deja un post asigurat, indiferent de cine va prelua șefia PDL ori se va ține de cuvânt și va renunța la funcție dacă Blaga pierde bătălia, rămâne de văzut în zilele care urmează.

Cert este că aseară, Cezar Preda nu prea a fost în cărțile făcute de șeful partidului, Emil Boc. Deși l-a numit un partener ”în marea echipă a PDL”, premierul a lăsat să se înțeleagă că dacă va câștiga un nou mandat la conducerea formațiunii, nu prea l-ar susține pe Preda pentru vreo funcție.

Întrebat fiind de jurnaliști dacă îl va vrea pe Cezar Preda pentru postul de secretar general al PDL, Emil Boc s-a fofilat, declarând că nu înțelege întrebarea.

” N-am înțeles întrebarea, alte întrebări mai aveți! întrebarea asta n-am înțeles-o”, a spus Emil Boc, în timp ce din spatele său, Ion Oltean, cel care aspiră alături de Preda și Sulfina Barbu la postul de secretar general al PDL a spus: ”Sunt eu aici, nu mai puneți astfel de întrebări”.

Pe de altă parte, Boc s-a declarat extrem de încrezător în șansele sale de câștig în bătălia din week-end, precizând că are alături ”numai câștigători”, șeful PDL precizând, printre altele, că în urma votului, formațiunea democrat liberală va fi cea care va avea de câțtigat.

”Indiferent, că astăzi suntem temporar în echipe diferite, suntem cu toții în aceeași echipă mare a PDL. Noi nu suntem în confruntare ci în competiție internă, democratică, fără blaturi, o competiție onestă din care partidul va fi marele învingător. Cred în Victoria mea, am lângă mine numai învingători, cred că putem merge mai departe. Votul este secret la alegerile de sâmbătă, fiecare intră în cabină, fiecare va decide potrivit conștiinței”, a spus șeful PDL, Emil Boc.

 

Cristina DINULESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.