Baschetul, un sport tot mai atrăgător pentru copii

1
740

Buzăul a găzduit în weekend Festivalul Regional de Minibaschet, competiție destinată atât copiilor legitimați cât și celor nelegitimați. La turneul organizat de Smart Eagles Iași (antrenor Ovidiu Stochici) în colaborare cu C.S.S. Miandra Buzău (antrenori Ciprian Borcila și George Sarivan) au mai participat echipele: LPS Focșani, Phoenix Galați 1, Phoenix Galați 2, C.S.S.Bacau1 si C.S.S.Bacau2. Partidele s-au disputat în Sala Sporturilor ,,Romeo Iamandi” și în cea a Clubului Sportiv Școlar însă fără scor, scopul competiției fiind acela de motivare și promovare a copiilor prin relații de joc și echipa. Cei peste 100 de mici baschetbaliști au reușit să-i încânte pe spectatori iar la final au fost răsplătiți de organizatori cu cupe și diplome.
„La un astfel de turneu toți copiii participanți sunt învingători. Nu mai joacă sub presiunea timpului și a scorului iar meciurile sunt spectaculoase și așa putem atrage și alți copii să practice baschetul. Ne bucurăm că am putut oferi condițiile necesare pentru ca această competiție să fie una reușită din toate punctele de vedere”a declarat Ciprian Borcila de la C.S.S. Buzău.

La rândul său antrenorul George Sarivan consideră că turneul a fost o reușită din toate punctele de vedere: „Mă bucur nespus de mult că acest turneu s-a desfășurat la Buzău și chiar a fost o acțiune reușită, părere împărtășită de toți cei prezenți. Copiii au fost super încântați iar antrenorii, foarte mulțumiți, de la condițiile de joc, sală, mingi și organizarea jocurilor, până la cazare și masă. Câștigători au fost toți copiii și cu siguranță vor mai veni și alții să joace baschet.”
Cei doi antrenori ai echipei buzoiene au avut la dispoziție următorii jucători: Luca Anghel (2006), Darius Davidoiu (2006), Luca Manaila (2006), Luca Musceleanu (2006), Bogdan Tarus (2006), Bogdan Habara (2006), Eric Duman (2005), Alin Arsene (2005), Rares Alexa (2007), Daniel Holeoleo (2005), Matei Necula (2009), Babus Andrei (2006), Rares Crăciun (2005), Andrei Turcanu (2005), Andrei Ciurea (2006), Robert Mocanu (2007), Ioni Berger (2008), Mihai Lucian (2008), Mihai Adrian (2007), Alexandru Necula (2007).

 

Adrian SOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.