Bogdan Despescu rămâne în fruntea Poliției Române. Premierul Tudose așteaptă măsurile buzoianului timp de o săptămână

0
1134

Premierul Mihai Tudose a anunţat, miercuri, că a avut o discuţie cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi că a înţeles că nominalizarea pentru înlocuirea acestui a fost declinată, astfel că i-a cerut ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift.
Bogdan Despescu s-a întâlnit miercuri dimineaţă cu premierul Mihai Tudose la sediul Guvernului, pentru a-i prezenta un raport de activitate.
Şeful Poliţiei Române are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din funcţie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose.
„Am înţeles din surse că noua propunere (Cătălin Ioniţă, propus de Carmen Dan interimar la conducerea Poliţiei Române – n.r.) şi-a declinat intenţia de a ocupa această funcţie. L-am rugat pe domnul Despescu să îmi prezinte într-o săptămână măsurile luate de domnia sa. Este de remarcat, totuşi, că făptaşul a fost prins în două zile. De ce nu s-au luat şi alte măsuri, domnul Despescu are la dispoziţie o săptămână să îmi prezinte”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.
Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here