Comunicat PMP: Un vot al ruşinii, dat de cărdăşia PSD-PNL, lasă fără venituri sute de familii din Buzău

2
392

În ciuda opoziţiei totale a Partidului Mişcarea Populară, peste 300 de poliţişti locali au fost concediaţi astăzi, 18 octombrie, printr-un vot al ruşinii, dat de consilierii PSD şi PNL din Consiliul Local Municipal Buzău. PMP a arătat, începând din luna septembrie, toate motivele pentru care planul primarului Constantin Toma de a da afară sute de oameni din Primărie nu este unul normal, legal şi benefic pentru un viitor mai bun al municipiului reşedinţa de judeţ. Toate organigramele de până acum, care conţineau personalul Poliţiei Locale, au fost avizate de legalitate de ANFP şi Instituţia Prefectului, prin urmare nu se pune problema legalităţii angajării poliţiştilor. Singurul argument de care s-a legat PSD, prin Constantin Toma, a fost un raport al Curţii de Conturi, care nu este în niciun caz litera de lege. Acest raport trebuia atacat de primar în instanţa, aşa cum s-a întâmplat cu alte rapoarte ale Curţii. Se vede clar că primarul pesedist, cunoscut prin falimentele de răsunet pe care le-a provocat industriei buzoiene şi prin ţepele date la bănci, a folosit raportul Curţii de Conturi doar că pe un pretext pentru propriul plan, acela de a uşura accesul la banii publici pentru o firma privată de pază.

PNL, prin susţinerea necondiţionată a aberaţiilor promovate de primarul Toma, s-a descalificat că partid de opoziţie. Raţiunea de a fi a liberalilor buzoieni a devenit sarcina de a ascultă dictatele lui Constantin Toma şi de a-i vota toate hotărârile din CLM, indiferent dacă respectă sau nu legea, indiferent dacă sunt sau nu în folosul public. Deplâng situaţia în care a ajuns unul dintre partidele istorice la Buzău, situaţie care lasă să se întrevadă înţelegerea transpartinică ce există între Marcel Ciolacu, Cezar Preda, Constantin Toma şi actuală conducere (de faţada) a PNL.

Coaliţiile politice se fac, din ştiinţă noastră, la vedere şi pentru interesul public. Această coaliţie între PSD şi PNL s-a format în spatele uşilor închise şi vizează prăduirea bugetului public. Faptul că cele două partide şi-au dat mâna pentru promovarea intereselor private ale unor patroni, în dauna siguranţei publice, este de natură penală şi trebuie să fie cunoscut că atare de opinia publică.

Considerăm că toate situaţiile negative legate de siguranţă publică în municipiul Buzău vor fi pe conştiinţa PSD, a PNL şi a primarului Constantin Toma. Aceştia trebuie traşi la răspundere penală de toţi cei care vor fi afectaţi de deficitul de siguranţă publică din instituţiile buzoiene şi de pe străzile municipiului.

PMP îşi va duce la îndeplinire promisiunile şi va asigura sprijin juridic total în instanţa politstilor locali disponibilizaţi, care vor atacă hotărârea Consiliului Local Municipal. Situaţia gravă în care au adus municipiul Buzău PSD şi PNL, prin mâna falimentară a primarului Constantin Toma, trebuie să se schimbe în cel mai scurt timp. De aceea, aşteptăm că insanţă să facă dreptate sutelor de oameni concediaţi ilegal, în plină iarnă.

Deputat Adrian Mocanu

Preşedinte PMP Buzău

2 COMENTARII

1. Politistii locali au fost dati afara abuziv, pentru interesele unor oameni ajunsi in fruntea urbei, pentru a-si rasplatii sponsorii din campania electorala si viitoarele rude, politistii locali care efectuau paza in cadrul scolilor si gradinitelor efectuau un serviciu pentru care institutiiile pazite plateau si mai aduceau bani la buget si prin amenzile pe care le dadeau. Disponibilizarea acestora va fi o mare pierdere pentru cetatenii acestui oras, in special pentru cei care au copii si nepoti in institutiile de invatamant. Copii din ziua de astazi sunt libertini, greu de tinut in frau, vom vedea consecintele disponibilizarilor in acest an scolar prin evinimentele neplacute care vor avea loc prin scoli. Ce autoritate vor avea angajatii firmelor de paza si care sunt metodele de disciplinare pe care le vor aplica ? intrebari fara raspuns v-om trai si v-om vedea dar siguranta copiilor si nepotilor nostrii este in pericol. Pe timpul firmelor de paza, cu ani in urma, copilul ii dadea un leu(1000 lei vechi) paznicului sa-l lase sa iasa din curtea scolii, sa chiuleasca, sau in cazul unui eveniment ce face paznicul suna la 112. Partidele care au votat disponibilizarea politistilor locali fac politica intereselor personale sau se gandesc si la siguranta copiilor si nepotilor lor ?

2. Domnilor fiecare are un interes, doar ca in sistemul pe care-l cunostem exista si interese divergente. Se stie ca a existat si exista incompetenta, coruptie si bani multi cheltuiti pentru chestiuni minore, exista sanataj, exista si mafia mondializarii. Nu ne convine sa platim contingente mari care nu merita. Eficienta si economia face sa mearga societatea. Taxele sunt mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here