Întreaga conducere a Inspectoratului Școlar Județean Buzău este pe cale de a-și lua adio de la posturile de la vârful instituției, după ce în urma evaluării activității pe anul 2016-2017, toate cele trei doamne-generalul Florina Stoian și adjuncții Nela Wamsiedel și Daniela Palcău-au primit calificativ ”nesatisfăcător”.

Asemenea celor de la Buzău, s-au mai trezit în această situație șefii de inspectorate școlare din Vrancea, Brăila, Mehedinți, Arad și Ialomița. Sunt practic, șefi de instituții care în august anul trecut au fost demiși de fostul ministru al Educației Liviu Pop, însă aceștia nu s-au dat bătuți, au câștigat procesele cu sistemul din care fac parte, fiind repuși pe funcții.

Pentru a cere explicații cu privire la calificativele primite acum, marți, echipa de la vârful IȘJ Buzău, mai puțin Nela Wamsiedel, rămasă acasă din motive de sănătate, au mers la minister pentru a cere explicații. Asta cu atât mai mult cu cât cei care au primit calificativul ”nesastisfăcător” spun că evluarea este una ”fabricată”, fără a fi respectată litera legii.

Mai exact, șefii de instituții care sunt la un pas de a fi demiși spun că fișele de evaluare trimise prin fax de Ministerul Educației nu le aparțin, nu sunt semnate, nu sunt antedatate, fiind practic doar un motiv de a fi scoși din schemă cei care s-au luptat cu ministerul în justiție și au câștigat bătălia.

Numai că de această dată, lupta dintre ministerul de resort și șefii de inspectorate i-a cuprins și pe adjuncți, unii dintre ei nefiind altceva decât victime colaterale în acest război.

De pildă, Nela Wamsiedel, adjuncta de la IȘJ Buzău, se declară șocată de situația în care a ajuns, spunând că personal nu are ce-și reproșa în activitatea desfășurată la vârful instituției buzoiene. Ba mai mult, în decursul celor patru ani cât s-au scurs decât este în inspectorat, a făcut tot ce i-a stat putință  pentru a promova învățământul județean, fiind de-a lungul vremii apreciată de șefii de la București. Numai că acum, pentru a putea fi dată jos Florina Stoian, a căzut și ea victimă în războiul cu ministerul.

Potrivit metodologiei de evaluare, inspectorii școlari care primesc calificativul ”nesatisfăcător” își vor pierde practic mandatul. Deocadată, șefele de la IȘJ Buzău nu sunt însă demise, întrucât toate trei au depus contestație la minister. Până la rezolvarea acestor contestații, ele rămân pe posturi.

Reamintim, în vară, 13 inspectori generali numiți prin concurs au fost dați afară de  Ministerul Educației, pe motiv că s-au găsit nereguli în contractele de management. În locul lor, fostul ministru Liviu Pop a numit alți inspectori, cu delegație.  Numai că cei demiși au dat în judecată ministerul și au câștigat, fiind repuși pe posturi.  Tocmai o parte din aceia fac parte acum din lotul celor care au primit ”nesatisfăcător” la evaluarea activității pe 2016-2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.