Președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu a răspuns, vineri, mai multor întrebări legate de demiterea prefectului Carmen Ichim și de numirea unui nou prefect la Buzău. Liderul liberalilor buzoieni a spus că nu a avut încă discuții cu reprezentanții Guvernului despre instalarea unui nou prefect și crede că tocmai din această cauza Buzăul nu are un reprezentat pen această funcție.

„Nu am fost nici o secundă chemat sau întrebat un eventual nume pentru funcția de prefect. Negocierile care au fost făcute la dărâmarea Guivernului Dăncilă și au fost făcute la nivel central. Nu știu dacă Buzăul intră într-o astfel de negociere făcută la nivel național de către președintele partidului. Nu avem prefect astăzi, probabil că urmează să fim chemați să discutăm. Dacă până acum nu am fost chemați probabil că sunt negocieri în toi. Când vom fi chemați să discutăm aceste părobleme atunci se va tranșa totul și prefect și subprefect”, a spus Cristinel Romanescu.

Totodată, deputatul liberal a explicat că partidul pe care îl conduce își dorește un prefect la Buzău și că, în plan local, o colaborare între PNL și ALDE este din start exclusă.

„Eu din punctul meu de vedere PNL își dorește prefect la Bucăzu și bănuiesc că din acestă cauză nu avem încă nici o persoană propusă la nivelul funcției de prefect. În ceea ce privește colaborarea cu ALDE la Buzău eu nu am cum să o vad, am mai spus-o și altă dată, această colaborare nu are cum să existe”, a declarat liderul PNL Buzău.

Nu în ultimul rând, Romanescu a explicat că primarii liberali care au inițiat și susținut demersul de menținere în funcție al prefectului Carmen Ichim ar putea fi sancționați pe linie politică după ce vor fi audiați îăn structurile interne de partid.

„Am ințeles că inițiator al acestui demers a fost un primar PNL, domnul Leaua de la Puiești. Putem să ne uităm și la rezultatele obținute de domnii primari care au semnat acest demers în ultimele bătălii electorale. Probabil au avut și alte interese pe care eu nu le cunosc. Vom discuta, vom analiza ceea ce s-a întîmplat și după ce ni se va explica vom vedea ce măsuri vom lua”, a încheiat Cristinel Romanescu liderul PNL Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.