După ani de inactivitate social-democrații au reluat, vineri, întâlnirile tradiționale cu presa

0
208

Social democrații buzoieni au reluat, vineri, conferințele de presă la sediul partidului după o lungă periooadă de înactivitate pe acest palier. Campania electorală și ieșirea de la guvernare au fost doi factori care au dus la reluarea acestor conferințe iar fruntașii PSD Buzău au prezentat vineri o parte din realizările din ultimii trei ani.

În plan politic senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD Buzău a explicat că deși social-democrații au greșit mult, programul de guveernare asumat în 2016 a fost îndeplinit în proporție de 80%.

„Am greșit mult și politic și guvernamental, ne-am dat jos două guverne, am schimbat foarte mulți miniștri poate nu am reușit să facem cele mai bune propuneri pentru portofoliile ministeriale dar dincolo de aceasta PSD și-a îndeplinit aproape 80% din programul guvernamental. De asemenea, moțiunea a trecut cu ajutorul PSD. De altfel, toate moțiunile de cenzură care au trecut în România au fost trecute cu ajutorul PSD. Sunt oameni din partid care au ales să voteze o moțiune de cenzură împotriva PSD și ne vom asigura că astfel de probleme să nu se mai întâmple. Nu cred însă că PNL va reuși să își treacă Guvernul. PSD nu va participa, în primă instanță, la votul de învestitură al guvernului Orban pentru că dacă au reușit să își treacă moțiunea ar trebui să demonstreze că își pot trece și Guvernul ”, a declarat senatorul Lucian Romașcanu

În ceea ce privește candidatul propusd de PSD pentru cea mai importantă funcție în stat, Romașcanu consideră că Viorica Dăncilă a dovedit calități care sunt necesare unui șef de stat.

„Viorica Dăncilă candidează pentru o poziție care cere anumite calități. În România președintele nu are foarte multe atribuții dar în schimb este cea mai legitimă funcție în stat pentru că este rezultatul unui vot universal.  Ne trebuie echilibru, imparțialitate, deschidere spre dialog și competență lucruri pe care Viorica Dăncilă le-a arătat la vârful Guvernului. În plus, un argument al PSD-lui este acela că dacă vom câștiga alegerile parlamentare de la anu, și sunt copnvins că așa va fi, ne va fi mai ușor să facem ceea ce avem de făcut cu Vioric Dăncilă președinte”, a mai spus Lucian Romașcanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.