Nu vă țin mult la povești de data asta. Proiectul cu concursul în “cotă 2” de pe noul grup de pe Facebook  merge strună. După nouă zile de la lansare avem vreo 55-56 de oameni care au participat măcar o dată la competiție, media este de 35-36 de pariuri zilnice, iar oamenii cu adevărat buni deja au ieșit în față. Spre exemplu Adrian Bodea, Gabi Donadoni, Marius Guta, Untaru Pompiliu, Dumitru Alexandru, Claudiu Plopeanu ori Bil Călin! Mă bucur că acest proiect este susținut, se fac zilnic trei-patru bilete ale grupului, fiecare alege din ideile celorlalți și văd multe bilete câștigătoare la sfârșitul zilei. Însă mă bucur că văd idei bune care circulă în comunitatea noastră, iar cei care nu au fost atenți la toată oferta afla de câte un meci imposibil de … ușor! Eu mă voi ocupa de premiul pus în joc, mai ales că am o colecție impresionantă de tricouri, fulare, șepci și steaguri din lumea sportului. Plus bilete și programe de meci, deci e vorba de trofee reale pe care cei mai inspirați le pot câștiga, iar postările noastre să ne ajute să încasăm și bani de la casele de pariuri la care plasăm biletele noastre!

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  58 si 59

Fiorentina – Napoli GG3+ V
Fiorentina – Napoli X2/12 V
Fiorentina – Napoli 1-2 goluri in prima X
Schalke – Bayern X2 și 3+ V
Schalke – Bayern GG în oricare dintre cele doua reprize X
Schalke – Bayern gol în ambele reprize V
SPAL – Atalanta GG3+ V
SPAL – Atalanta gol în ambele reprize V
SPAL – Atalanta gazdele marchează 0-1 gol X
Alaves – Espanol X în oricare dintre reprize V
Alaves – Espanol 1X și 0-3 V
Alaves – Espanol gazdele marchează 1-3 goluri în meci X
RB Leipzig – Frankfurt 1X și 0-4 V
RB Leipzig – Frankfurt 1-3 goluri în prima V
RB Leipzig – Frankfurt 1X/12 V
Farul – Petrolul X în oricare dintre reprize V
Farul – Petrolul 1-3 goluri în meci X
Farul – Petrolul oaspeții marchează 1-3 goluri X
Dinamo – Hermannstadt GG în oricare dintre reprize X
Dinamo – Hermannstadt X2/12 X
Dinamo – Hermannstadt gol în prima și 2+ la final V
Inter – Lecce handicap asiatic -1 V
Inter – Lecce 3-5 goluri în meci V
Inter – Lecce 1-3 goluri în prima V
Monpellier – Lyon X2 și 2+ X
Monpellier – Lyon gol în ambele reprize X
Monpellier – Lyon DNB 2 X
St. Rosie – YB Berna GG3+ X
St. Rosie – YB Berna gol în ambele reprize X
St. Rosie – YB Berna gol în prima și 2+ la final X
Krasnodar – Olympiakos 1X și 2+ X
Krasnodar – Olympiakos X în oricare dintre reprize V
Krasnodar – Olympiakos gazdele marchează 1-3 goluri în meci V
Rosenborg – Din. Zagreb 1-3 goluri în meci V
Rosenborg – Din. Zagreb X în oricare dintre cele două reprize X
Rosenborg – Din. Zagreb 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua V
Mioveni – FC Arges X în oricare dintre reprize X
Mioveni – FC Arges 1-3 goluri în meci V
Mioveni – FC Arges oaspeții marchează X

 

Am făcut o selecție a câtorva meciuri de azi și mâine, iar următoarea actualizare va avea loc tot astăzi, dar spre după-amiază, pentru că deja îmi fac bagajele să plec trei zile pe malul Dunării la un safari de pește:

  1. NICE – MARSEILLE atrage toate emoțiile Coastei de Azur, cu doi președinți ambițioși, cu două tifoserii calde, cu două stadioane cu update recent; avem toate ingredientele unui spectacol. În ultimii trei ani din acest peisaj a făcut parte și Mario Balotelli, marcator în ambele porți și înjurat cu foc de suporteri indiferent de tricoul pe care îl îmbrăca, dar acum s-a întors acasă, în Italia, la nou-promovata din Brescia. Presiunea celor trei puncte este imensă pentru ambele echipe, gazdele au deja două victorii consecutive în etapele de debut (ambele cu 2-1, deci GG3+) și vor să continue pe aceeași linie, iar musafirii au intrat deja în colimatorul propriilor fani după o înfrângere acasă și un egal afară, ambele fără gol marcat! Sunt și revanșe de luat, polițe de plătit, iar trupa din Nisa este deja montată să întrerupă seria celor cinci înfrângeri consecutive împotriva dușmanilor din această confruntare. Care se vor prezenta pe “Allianz Riviera” fără vedeta Thovin, care e accidentat, așa că balanța ideilor mele înclină spre un rezultat favorabil celor ce joaca acasă, deși mai degrabă sunt convins de echilibru: “X în oricare dintre reprize”- 1.44, “X sau 3+”- 1,43 sau “0-1 gol în prima repriză”- 1,34.
  2. GUIMARAES – FCSB e un meci pe care, sincer, nici nu voiam să-l analizez aici. Țineam doar pentru mine zăpăceala din ideile mele și nu mai stârneam polemici… În primul rând vedeți că favoriții sunt, clar, portughezii. Le tot scade cota de vreo 2-3 zile încoace, azi (marți dimineața) este la 1,60 pentru victoria de pe teren propriu, ai nostri au sărit deja de 6. Eu zic ai noștri, dar de fapt sunt doar ai lui. El i-a făcut, el îi omoară, că de vândut nici dreaqu nu-l mai crede că mai poate vinde pe vreunul dintre mizerabilii cu legitimații de fotbalist! Acum că a reușit, în sfârșit, să numească și un antrenor principal, al treilea în 6 etape (cred că e record mondial!!! Mai auzisem eu de un caz asemănător pe Marte și unul pe Planeta Maimuțelor, dar cred că prin secolul trecut…) se schimbă jmekeria. Omul e credincios, dă cu crucea-n ei, dar se pare că ghiavulu e mai puternic, i-a tăvălit la Mediaș de numa-numa! Antrenorul Ivo Pinto, creditat cu cele mai mari șanse de a deveni principalul produs de export pentru piața engleză în următorii 2-3 ani, un tactician de mare calitate (presa lusitană o spune, eu doar citez!), a lăsat acasă, în meciul tur de la Giurgiu, nu mai puțin de trei titulari printre care și căpitanul de echipă. Știa că decisivul se va juca în țara lui, n-avea rost să-i surmeneze printre stolurile de țânțari de pe malul Dunării. Ce vor juca fecesebiștii e greu de anticipat, ei oricum nu joacă nimic legat, totul e pe vreo cursă a lui Coman, șut al lui Vînă sau autofault în careu al lui Tănase. Dar dacă se gândește și Bălgrădean la vreo chestie? Că-l duce mintea, de ce credeți că-l pusese Chiajna pe liber și l-a găsit gigi gata fezandat? Hmmm, avem și noi sursele noastre pe la Capitală… Voi paria ceva de genul: “1X și 2+”- 1.56, “gazdele se califică”- 1,45 sau “PSF 1”- 1,42.
  3. MOLDE – PARTIZAN se reia de la 2-1 pentru sârbi. Gazdele au scapăt ca prin urechile acului în turul anterior jucat contra lui Aris Salonic, calificându-se doar după un gol marcat în extra-time la 3-0 pentru greci, iar în meciul de joi seara vor trebui să-și securizeze foarte bine defensiva. Orice ocazie fructificată de “grobarii” belgrădeni le va fi fatală, deși n-ar trebui să fie vreo mare surpriză dacă nordicii ar obține o victorie cu 3,4-1, părerea mea. Potul de 15 milioane ce se va încasa după calificarea în grupe este atractiv și pentru bogații Europei, darămite pentru două echipe care trăiesc din vânzarea de jucători pe piața din Vest! Propunerile mele sunt: “1X și 0-3”- 1.68, “2-3 goluri în meci”- 2,00 sau “gazdele marchează 1-3 goluri”- 1,31.
  4. SPARTAK MOSCOVA – BRAGA se dispută între două școli de fotbal total diferite, dar din care ies scântei și focuri de artificii. Țineți minte dubla dintre Porto și Krasnodar de acum câteva săptămâni cu victorii ale oaspeților? Echipele rusești au cumpărat mulți jucători iberici în ultimii 10-15 ani ( plus brazilieni mai de nivel 2), astfel că modelarea stilului “zbornaia – lungă și după ea” s-a realizat relativ ușor. Am văzut echipa gazdă într-un meci trântit la Tambov (0-2 cu două goluri făcute cadou unor gazde nou-promovate) și mi-a dat impresia unor mercenari/golani de toată jena. Au depășit ușor trupa elvețiană Thun cu un pas mai devreme în competiție, cu două victoria și două “GG3+”, dar cu apărarea celor di Braga a fost mai greu de negociat în meciul din Portugalia. Acum vor trebui să se desfacă mai mult și să forțeze marcarea cel puțin a unui gol, dar asta va aduce cu ea riscuri suplimentare, o apărare cu găuri multe și ocazii la poarta lui Maksimenko. În afara înfrângerii din meciul tur și a celei cu Tambov, spartacii ai patru victorii consecutive în campionatul intern, toate cu GG3+, iar eu îi văd capabili să facă treaba asta și acum la o cotă excelentă de 2,05. Celelalte două pronosticuri pe care le văd posibile sunt “X în oricare dintre reprize”- 1,59 și “gol în ambele reprize”- 1,64.
  5. RIJEKA – GENT ar fi putut fi traseul Viitorului lui Gică Hagi dacă… Dacă și cu parcă. Era greu tare cu belgienii, cu toată victoria obținută în retur după acel monstruos 3-6 din prima manșă! Croații au condus la pauză în meciul tur, iar rezultatul final și acel 2/1 a fost minunat pentru liderii lumii interlope care dirijează aceste rezultate. Pentru că atunci când s-au făcut arestări în Belgia pentru meciuri truncate, jumătate dintre actori erau… croați, frateee! Inclusiv antrenorul lui FC Bruges care-i bătea pe jmekeri și apoi ceda incredibil acasă meciurile contra lui Charleroi, Waregem, Kortrijk sau Eupen! Dacă ar fi să analizez ca la fotbal, și nu ca bagabonții care trag sforile, aș începe să vă povestesc despre Rijeka. Ei au debutat perfect în campionatul intern, cu trei victorii consecutive, apoi au zbârcit-o cu doar un punct în următoarele două runde. Și-au amânat meciul din campionat din weekendul trecut, chipurile pentru a-și pregăti în liniște returul cu Gent, în fața cărora va fi suficient un amărât de 1-0. Dar știm foarte bine de ce este capabil atacul exploziv al belgienilor, marchează în absolut toate meciurile acestui sezon, iar lui Yaremchuk sau Kubo nu le vor trebui decât un sfert de contraatac pentru a pune o cifră pe tabela de marcaj în dreptul lor, alta mai mare decât cea cu care începe meciul retur. Nu știu dacă va fi fotbal-șampanie și multe goluri, ar fi frumos de văzut un astfel de joc (am fost pe stadion la un Rijeka-AEK în urmă cu doi ani!), dar știu la ce m-am gândit: “X sau 3+”- 1.39, “oaspeții marchează”- 1,29 și “X în oricare dintre reprize”- 1,54.
  6. ATH. BILBAO – REAL SOCIEDAD, marele derby al Țării Bascilor (Euskadi) vine destul de devreme, la început de sezon, când pasiunile și visele sunt încă mari, niciuna nu se gândește la altceva decât la Europa, dar la cea cu steluțe și trofeu cu urechi mari! Ambele au avut starturi identice în campionat, cu câte o victorie și un egal, dar cea care se poate declara super-mulțumită de cele patru puncte este echipa gazdă de azi, învingătoarea Barcelonei din etapa de debut. Și băieții din San Sebastian au avut emoții în culesul punctelor din clasamentul lor actual, mai ales în prima etapă, pe teren propriu, când Valencia ratează penalty de 2-0 în min. 90+1, iar arbitrul fluieră și pentru ei aceeași melodie peste doar câteva minute. Golul de 1-1 a venit în 90+11 (!!!), iar punctul smuls pe final le-a dat aripi să câștige la Mallorca următoarea partidă. Palmaresul ultimelor meciuri directe este favorabil oaspeților, care au trei victorii și un egal, două dintre ele chiar în sezonul trecut, ambele sub semnul GG3+. Nu știu cât de fantastică va fi partida de vineri seara, pentru că eu mă gândesc că se va juca la foc mic, la rezultat și mai puțin la disperare și toți în atac să dea multe: “gazdele câștigă oricare dintre reprize”- 1.60, “1X și 0-3”- 1,51 sau “1-3 goluri în meci”- 1,37.

7. GLADBACH – RB LEIPZIG promite un fotbal bun la meciul de debut al etapei a 3-a din Bundesliga. Chiar dacă gazdelor li s-a mai stins focul super-atacului care-i caracteriza cu 3-4 ani în urmă, pe când erau antrenați de Lucien Favre (acum la Dortmund), încă sunt capabili să mențină un ritm ridicat în fața echipelor cu pretenții și să spere la o clasare de cupe europene. Doar că acum au și infirmeria plină, nu mai puțin de șapte jucători accidentați, din care patru erau titulari cerți, iar taurii furioși din Democrată mai au și argumente strict statistice pentru a privi cu încredere că pot pleca cu puncte de pe terenul “frunzelor”, au patru victorii și un egal în ultimele cinci meciuri directe! Fără egalul de pe teren propriu contra lui Schalke, Borussia ar fi privit mai liniștită acest joc, așa însă, în cazul unei înfrângeri, vor trebui să facă multe reglaje, vine și o perioadă de pauză cauzată de meciurile echipelor naționale în preliminariile EURO 2020, deci e de muncă. Merg pe mâna oaspeților, după cum v-ați dat seama: “X2 și 0-4”-1.55, “oaspeții marchează 1-3 goluri în meci”- 1,27 sau “X sau 3+”- 1,26.

Trec repede la galeria foto, și pentru că toată lumea vorbește de ponturi, fără să înțeleagă exact despre ce este vorba, hai să vă arăt unul real. Plasat de Takir Copic (Belgrad) în urma unei ciripeli pe grupul său de compatrioți sârbo/croați, biletul cu nr. 1 ne arată un single de toată frumusețea “pauză/final” din prima divizie belgiană, iar implicată este chiar echipa suspendată deja de federație pentru un blat dovedit în sezonul trecut, drăguța de Mechelen! Voi la pauză, noi la final, cotă de 23. Acest bilet a fost plasat online pe o sumă mică, dar a apucat și prietenul nostru să parieze vreo 200 de euroi la o agenție stradală, n-a vrut să riște mai mult, mai ales că vrăbiuța a ciripit doar cu vreo juma de ora înainte de fluierul de start. Hai acum spre bilete mai serioase, nu panarame în cote 23  În poza cu nr. 2 vedem un bilet al lui Sebastian Grigore, de o inspirație monstruoasă (am văzut zeci de bilete câștigătoare de-ale lui în cota 2 doar de prin februarie încoace), care nu crede în revirimentul FCSB-ului și nici în eventuala predare a lui Poli Iași, a zis să fie precaut și joacă GG3+ și ridică check-ul din… mijlocul furtunii. Acum e în concediu, pentru că altfel s-ar fi aflat și el în topul concursului nostru, a dat primul tun în ziua de debut, apoi ne-a salutat pe portofel “ne revedem pe 1 septembrie!” Biletul cu nr. 3 (postat de Nicolae Daniel) e o cotă 4 super-safe cu meciuri atât de simple încât mă apucă dracii că eu nu văd asemenea minunății în minte decât după ce apar bilete câștigătoare. Iar la nr. 4 reapare meșterul Sebastian Grigore cu biletul plasat în ziua plecării în țările calde. Trei meciuri de 2+, două din ele înverzite încă de la pauză, iar al treilea la vreo zece minute după reluare. Eu nu mai am nimic de comentat. Vine biletul nr. 5 al olteanului Valentin Vasile Nagara, combo de opt evenimente toate de luni seara, pariu modic pe o sumă mică, dar inspirație de om bătrân. Jos pălăria, unchiule! Acum, cu multă bucurie, pot să prezint și eu biletul (foto nr. 6) unui prieten drag, Robert Șerban pe numele lui. Care se tot plângea în ultima lună că se împiedică la ultimul sau penultimul meci de pe bilet, dar acum a reușit să-și ducă până la capăt combinația de 11 evenimente ale aceleiași seri de luni. Gutt gemacht, Bruder! Dacă la biletul nr. 7 n-o să avem prea mult de comentat, e o cotă 9 perfectă a lui Valentin Hunter, unul dintre profesioniștii din online, haideți să vedeți inspirație drăcească la următorul. E un bilet anonim jucat în București (foto nr. 8), dar v-am mai zis că mi-e greu să înțeleg ce-l poate împinge pe un om să plaseze 200 de lei pe o cotă 300+ formată din 12 evenimente, din care doar vreo 4-5 să zicem că erau clare și simple, restul pe goluri în așteptare. Și nu puține! Contul agenției s-a golit de vreo 70 de mii de lei, iar bucureșteanul inspirat/norocos, probabil că acum bea un mojito și își stabilește prioritățile pentru un alt combo de weekend! Vă prezint acum un alt curajos și opera sa. E Andrei Ovreiu, care nu se descurcă de minune în concursul nostru, da  iată ce face în privat! Pariază 300 pe biletul nr. 9, e vorba de un meci cu echipe imposibile dintr-o competiție asiatică imposibilă, simte un 4+ de excepție, iar cele două combatante îl invită încă de pauză să-și scrie datele personale pe spatele biletului. Marfă, nu? La biletul cu nr. 10, o notă de 10! Postat de același Takir Copic din Serbia, cu trei meciuri de miercuri, din care două de “X solist”, cu noroc la golurile din final, dar cu banii în buzunar. Ultimul bilet de azi (nr. 11) vine din Italia de la Titi Oancea, dar pe care l-am ajutat eu să-l pună pe hârtie, deoarece la macaronarii ăia oferta nu este atât de diversificată precum  e la noi. Mi se părea o nebunie să joci toate acele rezultate inverse în prima repriză, iar singurul rezultat în care aveam încredere era exact cel care, în cele din urmă, l-a trădat pe ghinionistul zilei, meciul unei italiene (AC Torino) pe care zicea c-o cunoaște ca pe propriile buzunare!

Să știți că am mai avut primit încă vreo 20-30 de cote 2 câștigătoare, foarte simple, foarte deștept construite, dar băieții care le-au făcut s-au mulțumit să vadă că ideile lor au folosit celor din grupul COTA 2 INVITATIONAL, că s-au făcut bilete în comun si că s-au încasat bani. Și subsemnatul e unul dintre beneficiarii ideilor venite de acolo, deci vă rog să continuați să fiți inspirați! Pe ei pe mama lor!

Vali Mocanu

celor din grupul COTA 2 INVITATIONAL, că s-au făcut bilete în comun si că s-au încasat bani. Și subsemnatul e unul dintre beneficiarii ideilor venite de acolo, deci vă rog să continuați să fiți inspirați! Pe ei pe mama lor!

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.