Pariem? Sau nu?

0
183

Bine că am scăpat și de preliminariile pentru EURO! Nu prea mă împac cu meciuri de genul ăsta, deși, după cum vedeți, bilanțul propunerilor mele este unul rezonabil undeva aproape de 70%. OK, au fost și meciuri pe care le-am trântit complet, dar cred că toată lumea (un termen general, poate au fost și excepții) a dat cu bâta-n baltă la Slovenia – Polonia, România – Malta sau Polonia – Austria… Ce să mai vorbim de “bombele” detonate de turci (1-0 contra Andorrei), greci (1-1 acasă cu Liechtenstein), croați (1-1 în Azerbaidjan), danezi (0-0 în Georgia) sau bosanski (2-4 în Armenia), eee?

Grupul COTA 2 INVITATIONAL își continuă activitatea la capacitate maximă, sunt acolo oameni fantastici care pot prezice 7 zile consecutive (Dumitru Alexandru, deja campionul primei ediții cu 6 din 10!), dar și niște urmăritori perseverenți precum Neluță Modrojan, Liviu Pasula, Fetinca Florin ori Adrian Bodea. Am multe, foarte multe bilete câștigătoare în COTA 2, dar n-o să vă plictisesc cu ele. Doar că eu sunt absolut convins că asta e singura armă pe care o mai putem utiliza cu rezultate împotriva caselor de pariuri. Cota 2 și Martingale în caz de ratare, e alternativa pe care eu o utilizez și merg pe plus!

 

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  60 si 61

Romania –Spania 2 solist V
Romania –Spania X2/12 V
Romania –Spania 1-3 goluri în prima repriza V
Irlanda – Elvetia X în oricare dintre reprize V
Irlanda – Elvetia 1-3 goluri în meci V
Irlanda – Elvetia 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua V
Kosovo – Cehia GG3+ V
Kosovo – Cehia gol în ambele reprize V
Kosovo – Cehia oaspeții marchează V
Romania – Malta 3-6 goluri X
Romania – Malta 1-2 goluri în prima X
Romania – Malta 1X și GG X
Ungaria – Slovacia GG3+ V
Ungaria – Slovacia X în oricare dintre reprize V
Ungaria – Slovacia 1-2 goluri în repriza a doua V
Slovenia – Israel GG sau 3+ V
Slovenia – Israel X în oricare dintre reprize V
Slovenia – Israel 0-1 gol în prima V
Scotia – Belgia X2 și 2+ V
Scotia – Belgia gol în ambele reprize V
Scotia – Belgia gazdele nu vor înscrie exact 1(un) gol V
Clinceni – Astra oaspeții marchează 1-3 goluri în meci V
Clinceni – Astra minim un gol marcat în prima V
Clinceni – Astra peste 3,5 cornere în prima V
Dusseldorf – Wolfsburg GG3+ X
Dusseldorf – Wolfsburg gol în ambele reprize X
Dusseldorf – Wolfsburg minim un gol în prima și 2+ V
Derby County – Cardiff X în oricare dintre reprize V
Derby County – Cardiff 1-2 goluri în prima V
Derby County – Cardiff GG sau 3+ V
Dinamo – Botosani 1X și minim un gol în repriza a II-a V
Dinamo – Botosani X sau 3+ V
Dinamo – Botosani gol în ambele reprize X
Fiorentina – Juventus GG3+ X
Fiorentina – Juventus gol în ambele reprize X
Fiorentina – Juventus X2 și 2-5 goluri X
Man Utd – Leicester GG X
Man Utd – Leicester 0-2 în prima și 0-2 în a doua V
Man Utd – Leicester X în oricare dintre reprize V
Leipzig – Bayern 1X și 2-5 V
Leipzig – Bayern GG3+ X
Leipzig – Bayern X în oricare dintre reprize V

 

Revin meciurile din competițiile interne, iar eu îmi reiau analizele pe următoarele două zile, cu actualizări aproape zilnice atunci când timpul și cheful mi-o permit:

  1. CRAIOVA – FCSB nu înseamnă altceva decât orgolii nemăsurate între doi ambițioși/căpoși/încăpățânați jucători de table/barbut/pocher sau black jack. Pentru că nu-i sufăr pe niciunul dintre ei aș prefer să văd un mare rezultat de egalitate, numai să fie cu goluri, că altfel m-ar apuca nervii. De fapt încă stau în cumpănă dacă să pariez ceva la acest meci ori să îl văd liniștit pe telefon duminică seară, când voi reveni în România… Au venit și doi jucători foarte buni pentru campionatul nostru (pentru că afară s-au dovedit a fi vopsiți destul rudimentar și cu o vopsea cam nașpa), antrenorii sunt de mare calitate (Pușchea pe limbă cu Satana cel cu pase laterale și cu Vintilă, conducătorul de antrenamente!), dacă am vedea și ceva fotbal chiar ar fi o mare surpriză… Pariurile le am deja în cap, să vedem dacă le voi pune și pe ceva bilete: “1X și 0-3”- 1.55, “1-2 goluri în prima”- 1,66 sau “X în oricare dintre reprize”- 1,46.
  2. FC ARGEȘ – RAPID, acum doar un derby scăpătat de ligă secundă, dar prin anii ’70 ce bătălii se mai dădeau între generațiile lui Nicolae Dobrin și cea a lui Culae Lupescu! Dealtfel, odată cu declinul pronunțat al bucureștenilor, care de vreo cinci ani navighează prin apele tulburi ale diviziilor inferioare, cele două și-au făcut doar cu mâna de prin trenuri diferite. Ultima dispută directă dintre ele, care să nu fi fost cine știe ce amical obscur, a avut loc în 2009, dar în acel campionat piteștenii au câștigat ambele partide (1-0 și 3-1), doar că numai despre accendent moral nu s-ar mai putea discuta acum, la ce năpârlită le este blana și cu ce finanțări publice/politice se prezintă… Se vorbește de promovare în ambele cluburi, doar că parcursul actual nu a fost tocmai lin, poticnelile de acasă, în special, par să-i țină deocamdată la o distanță subțire de linia ce desparte primele trei de restul plutonului. O victorie în meciul de duminică, pentru oricare dintre ele, ar mai înviora atmosfera p-acolo. Eu zic așa: “X în oricare dintre reprize”- 1.56, “1-3 goluri în meci”- 1,35 sau “gazdele marchează 1-3 goluri”- 1,34.
  3. SPAL FERRARA – LAZIO este un meci de Serie A doar de două sezoane încoace, ferrarezii locuind cu zecile de ani prin ligile 2,3 și 4 ale Peninsulei. Există și o cutumă între ele, dacă bate echipa mică, o face doar cu 1-0 (ultima dispută directă), dar dacă favoritei îi intra totul, atunci nu doar victoria e a ei, ci și un scor de 3+, dacă nu și mai mare! Gazdele de azi au pornit greu actualul sezon, au deja două înfrângeri, ambele grele și obținute de adversari în condiții extreme: Atalanta revine în prima etapă după 0-2 și bate 3-2 cu două goluri în doar 5 minute, iar la Bologna au pierdut chiar și mai dramatic, cu un 0-1 în al treilea minut de prelungiri! Și băieții lui Simone Inzaghi se pot declara nemulțumiți după punctul smuls Romei într-un meci cu șase (!!!) bare, așa că se vor prezenta pe “Paolo Mazza” doar cu gândul la cele trei puncte. Joi vor juca în UEFA contra CFR-ului și vor să debuteze în plin și în competiția europeană. E clar că voi juca pe oaspeți: “X2 și 2-5”- 1.46, “1-3 goluri în prima repriză”- 1,42 și “gol în ambele reprize”- 1,61.
  4. MONACO – MARSEILLE declanșează mai mult orgolii pentru gloria apusă, decât ambiții de mărire în prezent. E un fel de duel între doi boieri scăpătați, primul cu patronul rus încă în spatele gratiilor pentru fraudă fiscală, iar la celălalt cu un american care nu se prea pricepe și se tot lasă păcălit de vreo doi ani încoace de antrenorul Garcia și care-o mai fi p-acolo… Băieții din Monte Carlo au fost chinuiți și anul trecut de grijile retrogradării, dar anul ăsta începutul e la fel de catastrofal, iar eventuala demitere a lui Jardim nu mai e o soluție viabilă. Au debutat rău în campionat, cu două înfrângeri cu 0-3, și continuă un pic mai bine, dar nu cine știe ce. Sunt două egaluri consecutive, de două ori 2-2, cu Nîmes și Strasbourg, iar locul pe care îl ocupă în clasament este în coadă. Oaspeții par să-și fi revenit după eșecul-bombă din prima etapă, 0-2 acasă cu Reims, iar acum e la doar 3 puncte în spatele liderului. Victoria din Principat nu este doar posibilă, dar și obligatorie, însă prudența va fi cuvântul de ordine! La fel mă gândesc și să pariez: “NGG3+”- 1.66, “1-3 goluri în meci”- 1,45 sau “0-1 gol în prima repriză”- 1,43.
  5. VIITORUL – GAZ METAN se joacă cu locul I pe masă pentru oaspeți, iar gazdele încă nu uită că în primăvară au pierdut incredibil două puncte la Mediaș în minutele de prelungiri după ce au condus cu 2-0! E și un duel al antrenorilor, unul cu valoare deja confirmată pe plan intern prin trofeele obținute în ultimii ani, iar celalalt mai mult fabricat de presă, pentru că la ieșirea spre Bulgaria i s-a dat viză de ședere doar vreo 6 etape… Constănțenii au cam intrat în pană de idei, au trei egaluri și o înfrângere (planificată, din punctul meu de vedere și nu există argument logic să mă facă să mă răzgândesc!), iar victoria contra Voluntarilor aproape că nici nu contează, pe ăia i-au tamponat toată lumea până acum. Sibienii vin după patru victorii consecutive, sunt o formație solidă, iar despărțirile de vreo patru titulari din sezonul trecut par mai mult să-i fi întărit decât invers! Nu știu dacă vor detona artificii pe teren, iar fotbalul să încânte prin calitate, mai degrabă cred că se va juca la rezultat, iar oaspeții s-ar putea mulțumi și cu un punct, dacă prin min. 75 ar fi deja un rezultat egal. Să vedem ce voi paria eu: “X sau 3+”- 1.41, “0-1 gol în prima”- 1,38 sau “1-3 goluri în meci”- 1,41.
  6. ASTON VILLA – WEST HAM este un meci de tradiție în Premier League, cu doi actori cu mare vechime în fotbalul mondial. Nou-promovată în acest sezon, după un baraj de povestit tuturor suporterilor din Birminghamul natal, Villa a fost la un pas să dea lovitura la primul meci al sezonului pe terenul lui Tottenham. N-au rezistat presiunii fantastice din ultimele 15 minute, n-au făcut-o nici în etapa ce-a urmat, acasă contra cireșelor din Bournemouth, dar și-au luat porția de trei puncte într-un meci în care nu li se dădea absolut nici-o șansă, cel jucat împotriva lui Everton! Și din nou o ciufuleală suferită la Londra, pe terenul lui Palace, precedată de o calificare ușoară în turul doi al Cupei Ligii printr-o victorie la scor pe un teren de liga a 4-a, 6-1 la Crewe. Luni seară vor avea un nou examen infernal de trecut, adversarul a depășit șocul înfrângerii din prima etapă cu City, legând patru meciuri fără înfrângere din care ultimele trei fiind victorii. Nu le va fi ușor niciuneia dintre ele să-și adjudece toate punctele puse la bătaie, dar eu nu cred că asta va însemna și un meci urât, închis, un 0-0 de kko, care să ne strice seara de luni: “GG sau 3+”- 1.30, “X în oricare dintre reprize”- 1,61 sau “gol în ambele reprize”- 1,47.
  7. ST. PAULI – HAMBURG este meciul anului pentru orașul de la Marea Nordului, nu există eveniment de mai mare amploare decât acesta și vorbim deja de al doilea an consecutiv, după retrogradarea în premieră a lui HSV în 2018 și după ratarea promovării în luna mai a acestui an (într-un sezon în care meciurile aranjate au fost mai multe, după părerea mea, decât cele jucate efectiv la soartă!!!). Oaspeții par să fie mai în vână în această prima parte a sezonului, sunt principalii favoriți la ocuparea locului fruntaș la finalul anului, le-ar mai lipsi doar scalpurile băieților din cartierul cu felinare roșii în palmares! În perioada în care campionatul a fost întrerupt de meciurile echipelor naționale, ambele au pierdut amicaluri contra lui Aalborg, respectiv Wolfsburg, dar până atunci, în 2.Bundesliga, gazdele aveau doar 5 puncte în 5 etape, iar oaspeții câștigaseră patru din ele și un singur egal, deci e greu de crezut că luni seara, o programare greu de digerat de suporterii din toată Germania, nu se va juca cu săbiile pe masă: “GG3+”- 1.85, “gol în ambele reprize”- 1,53 sau “X în oricare repriză”- 1,64.

 

 

Galeria foto este una demnă de orice expoziție de artă modernă, numai artiști unul și unul! Bine, exagerez, o să vedeți și niște ratări de vă ia cu dureri de cap… Spre exemplu avem biletul nr. 1, postat de Gică Pieleanu, unul alcătuit din meciuri ale echipelor naționale, dar care începe cu frâna de mână trasă, Finlanda bate cu 1-0 și degeaba se continuă cu verde până la mama naibii, că toți banii au rămas la agenție! Al doilea bilet are o poveste aparte, el aparține lui Ka Trav, cel căruia, în numărul trecut al ziarului, i-am prezentat un bilet câștigător în cotă 7, care pe mine m-a fermecat pur și simplu. A doua zi primesc un semn pe grupul de pe Facebook de la omul nostru, care mă întreabă ce-am văzut așa spectaculos în cota 7 și n-am văzut la cota 35? “Care cotă 35, că p-asta am ratat-o, trimite-mi în privat”, a fost replica mea, iar acea cotă delicioasă de aproape 36 o vedeți acum aici. O minunăție, nu? Trecem la nr. 3, un combo în cotă aproape 90, conceput de piteșteanul Deejay Dee și înverzit ca la carte! Iar acolo unde trifoiul lipsește s-a dat cota 1 pentru că meciul s-a amânat pentru o dată ulterioară. Și un alt bilet minunat (foto nr. 4), doar din trei meciuri, dar cu ce cote (!!!) plasat de Adi Szabo, exemplu de inspirație pentru oamenii care joacă “live”! Iar pentru că tot pedalam pe cota 2, iată una de dincolo de granițele țării, vine de la Belgrad (foto nr. 5) și-i aparține lui Takir Copic. Simplu și eficient, mai ales când mizele lui sunt toate de 100 de euroi. Duminica trecută am fost cu toată inima alături de canadianca Bianca Andreescu, născută în România, în finala de la US Open, dar alții s-au încumetat să și joace bani serioși pe victoria acestei tinere de doar 19 ani. Spre exemplu tot o fată, Irina Anișoara Nicolae, cu un bilet (foto nr. 6) de nota 10: 300 plasați, 1000 câștigați! Și am ajuns la unul dintre băieții pe care-I consideram, până nu cu mult timp în urmă, drept campionul ghinioanelor. Este Alin Ticu din Bolintin Vale (jud. Giurgiu) care are trei bilete câștigătoare (foto 7, 14 și 15), iar a 13-a este, precum numărul ei, lovită de neșansă. De cele încasate nu mai comentăm, sunt prea bune, prea ca la țară, hai să vedem ce-i cu ăla pierdut, al 13-lea! Jucat cu 17 lei de cumnatul lui Alin din București într-o zi cu trei ceasuri rele, în care a adunat 12 evenimente cu cote infernale (între 1,65 și 3,70), acest bilet a început prost cu egalul Craiovei după 90 de minute și terminat în glorie! Dar cei 150 de mii de lei pe care i-ar fi încasat în cazul unei victorii a elevilor lui Eugen Trică s-au redus într-o amărâtă de “șansă” de doar 1600. Mare păcat, ar fi fost un mare tun împotriva unei agenții atât de hapsâne cu banii noștri! Biletele cu numerele 8 și 9 vin din Buzău de la Valentin Hunter, unul dintre profesioniști, și sunt niște cote clasice de 5 și 10, așa cum ne tot prepară el zilnic de vreo câțiva ani încoace, cu un procent de câștiguri de peste 75%. Biletele din foto nr. 10 sunt ale subsemnatului, ambele de nota 10 (dacă nici eu nu mă laud, cine naiba s-o facă?). Și tot al meu e și nr. 16, postat deja pe grupurile noastre, jucate simplu, fără griji aproape deloc. Trec la un alt parior și alt bilet, nr. 11 al lui Adrian Nicolae Vlad, un combo de 6 meciuri pariate pe 11 euro și transformate într-o bancnotă de … 1000!!! Închei cu un bilet incredibil de neinspirat prin prostia făcută de portarul de la Metalul Buzău, care a ratat un penalty în min. 90 al meciului de Cupă contra Focșanilor și l-a lăsat pe Franco Swiss (foto nr. 15) fără 900 de lei. Jucase 1-5 goluri în meci, iar scorul a fost 0-0 și s-a intrat în prelungiri…

Voi reveni în țară abia duminică seara, dar până atunci cred că voi mai actualiza aceste analize și cu alte meciuri. Pe ei pe mama lor!

 

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.