Trofeul Concursului Național de Comedie „Ștefan Mihăilescu – Brăila”, adus la Buzău de o elevă a Liceului de Arte

0
132

Trofeul Concursului Național de Comedie „Ștefan Mihăilescu – Brăila” a fost adus la Buzău de o elevă a Liceului de Arte „Margareta Sterian”.
Aflat la cea de-a opta ediție Consursul Național de Comedie „Ștefan Mihailescu Brăila” își propune promovarea artei interpretative individuale, competiția mizează pe aptitudinile, capacitatea, talentul și efortul fiecărui concurent aspirant la obținerea unui premiu. În acest an, eleva Miruna Petrache din clasa a XII-a și-a adjudecat marele trofeu care a ajuns la Buzău pentru prima oară în cele 8 ediții. Nu este însă singurul premiu obținut de elevii liceului buzoian. Din delegația liceului condusă de profesorii Viorica Radu și Cristian Martin s-au mai remarcat și Andrei Cojanu elev în clasa a X-a care a obținut premiul al III-lea dar și eleva clasei a XI-a, Elisa Lungu care a obținut o mențiune.
În cadrul competiției s-au prezentat elevi de la toate liceele de artă din țară care au secția arta actorului, dintre care amintim pe cele din orașele: Buzău, București, Brăila, Constanța, Galați,Timișoara, Iași, Târgu-Jiu, Tulcea, Târgu-Mureș. Și pentru că se adresează liceelor vocaționale cu acest profil, putem spune că exigența a fost cu atât mai mare cu cât competitorii sunt profesioniști, viitori actori sau oameni de teatru, iar juriul alcătuit din oameni cu o carieră marcantă în domeniu: conferențiar universitar doctor Radu Olăreanu (Universitatea de Arte din Târgu Mureș), lector universitar doctor Florin Grigoraș (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București), lector universitar doctor Laura Bilic (Universitatea Națională de Arte din George Enescu Iași).

Mesaje de Ziua Naționala a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.