Turiști rătăciți pe muntele Penteleu. Au fost căutați toată noaptea de jandarmi

0
134

Doi turiști care făceau parte dintr-un grup de 20 de persoane s-au rătăcit în noaptea de duminică spre luni în zona Penteleu.
Jandarmii buzoieni au fost sesizați prin 112 azi noapte, în jurul orei 0 și 10 minute. Apelul disperat venea din partea unui grup de turiști care semnala că doi dintre membri ai grupului s-au rătăcit pe munte. Concret, grupul a plecat din zona stației meteo situată pe varful Penteleu înspre pensiunea Varlaam, iar dupa aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan și-au dat seama că au uitat un aparat foto în zona statiei meteo. Din acest motiv, doi barbati din grup, de 40 de ani, respectiv de 25 de ani s-au întors pentru a-l recupera. Cele doua persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns însă la pensiune, nu s-a putut lua legatura cu ei telefonic, motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărțirii de grup prietenii lor au sunat la 112. Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu a intrat în alertă în jurul orei 1.00 și a început căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turiști.
Abia spre dimineață, în jurul orei 5.00, cei doi turiști au fost găsiți la aproximativ 9 km de localitatea Varlaam, în zona ,,Cernatu”. Ei le-au spus jjandarmilor că s-u rîtăcit pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat.
În acest moment, ei se află la pensiunea Varlaam, fara probleme medicale.

Mesaje de Ziua Naționala a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.