Buzăul continuă să se plaseze în coada clasamentului în topul județelor cu șomaj la cote ridicate. Potrivit Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, județul nostru are în prezent o rată a șomajului de 9,38 la sută, clasându-se pe locul cinci la coada topului. Cea mai mare rată a șomajului la nivel de țară se înregistrează la Vaslui, 11, 6 la sută, apoi la Teleorman 10,02 la sută, urmate de Dolj cu 9, 55 la sută, Mehedinți 9,43 la sută, Buzăul având o rată a  șomajului de 9,38 la sută.

Chiar dacă la Buzău, continuă să fie peste 18 mii de șomeri, autoritățile din domeniu spun că la noi, dar și în țară se înregistrează, o dată cu venirea primăverii, o scădere a ratei șomajului. Cei mai afectați de criza existentă pe piața forței de muncă continuă să fie însă bărbații care reușesc mult mai greu decât consoartele lor să-și găsească o slujbă. La nivel național, rata şomajului masculin este de  6,52 la sută, iar cea a şomajului feminin este de 5,24 la sută

La bursa generală a locurilor de muncă de luna aceasta desfășurată la Buzău, nici o persoană nu a fost angajată pe loc, doar 549 de buzoieni din circa 1500 care au participat la eveniment, fiind selectați de angajatori pentru susținerea unui interviu. La jumătatea lunii viitoare abia, conducerea AJOFM Buzău va putea spune dacă prima bursă din  acest an a avut efectul scontat iar buzoienii aleși pentru interviu și-au găsit un loc de muncă.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.