Extrem de agresiv. Așa a fost, astăzi, la vederea polițiștilor, Eugen Galeș, buzoianul care în urmă cu aproape o lună, a evadat din Judecătoria Moreni. Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost găsit într-o pădure de lângă localitatea Gura Ocniței, după ce un localnic l-a văzut, și-a dat seama că este evadatul și a anunțat Poliția. ”Eu eram cu caprele la pădure, l-am văzut, era ascuns, mi-am dat seama cine e și am anunțat organele de poliție. E foarte violent, a scos un obiect de fier ascuțit la noi”, a declarat Ion Voica, cel care l-a zărit pe individ și a anunțat Poliția.
Galeș a fost găsit camuflat, învelit cu un celofan și crengi. În momentul în care forțele de ordine l-au înconjurat, individul a devenit extrem de agresiv, lovindu-l pe unul dintre polițiști în plină figură.
Preluare clicktgv.ro


Bărbatul a fost dus la sediul IPJ Dâmbovița unde urmează să fie audiat, în condiții de securitate deosebite.
Eugen Galeş, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, a fugit, în 9 martie, de sub escorta gardienilor care îl însoţeau la Judecătoria Moreni, unde se afla ca parte într-un proces. Bărbatul a evadat din camera de arest a Judecătoriei Moreni, escaladând fereastra. Poliţiştii au stabilit că după ce a părăsit clădirea Judecătoriei Moreni, deţinutul s-a urcat într-un taxi cu care s-a deplasat câţiva kilometri, până în localitatea Ghirdoveni, situată în apropierea închisorii. Acolo, evadatul a părăsit autoturismul fără să plătească şi a fugit în pădure.
Înainte de a evada, Eugen Galeș își ispășea pedeapsa de trei ani și patru luni de închisoare, pentru vătămare corporală din culpă și violare de domiciliu, fapte comise în anul 2003. Timp de șapte ani, individul a fost căutat de polițiști însă a fost prins abia în aprilie anul trecut după comiterea a două crime, în localitatea Năeni. Galeș este bănuit că și-a ucis o mătușă de 70 de ani și la câteva zile după asta, ar mai fi omorât un tânăr de 31 de ani, din localitate, pentru a-i lua hainele și calul. Cele două crime au fost comise cu o cruzime greu de descris în cuvinte, bătrâna fiind găsită pe un teren din spatele casei cu capul zdrobit, cel mai probabil cu o sapă, în timp ce tânărul a fost bătut până când și-a dat ultima suflare. A doua zi după moartea bărbatului, poliţiştii buzoieni l-au reperat pe principalul suspect, Eugen Galeș, care, la vederea oamenilor în uniformă a fugit, fapt pentru care forțele de ordine au executat mai multe focuri în plan vertical. Nici după acest avertisment, bărbatul nu s-a oprit. A fost înconjurat iar în momentul în care poliţiştii s-au apropiat de el, a încercat să riposteze cu o furcă. Galeș a fost imobilizat şi încătuşat cu greu, la controlul corporal asupra lui fiind găsite mai multe obiecte cu tăiş, precum şi hainele ce aparţineau bărbatului de 31 de ani, găsit mort în noaptea anterioară. Până acum, anchetatorii nu au putut stabili dacă Eugen Galeș este autorul ambelor crime, surse judiciare susținând că cercetările continuă pentru stabilirea vinovăției într-unul dintre dosare, ancheta fiind întârziată de rezultatele expertizei medico-legale care nu au fost finalizate până acum, din cauza unor datorii către SML Buzău.
Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

  1. gales ca gales, dar reporterul video face toti banii: ala cu inventia, alalaltu’ cu crimele inainte. ca-n ’89: aveti ocazia sa spuneti ca sunteti nevinovat… sunteti vionovat sau nu? foarte colosal, vorba lui…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.