Într-o sală arhiplină și ornată cu eșarfe violet, ieri la Buzău, a avut loc o întâlnire a conducătorilor Partidului Popular Dan Diaconescu cu membrii și simpatizanții buzoieni, ocazie cu care a fost prezentată publicului larg și conducerea filialei județene a formațiunii.

Scena  Sălii Mari a Consiliului Județean i-a găzduit timp de mai bine de o oră  pe fruntașii locali ai noii formațiuni politice dar și pe o serie de conducători ai filialelor din Constanța, Vrancea, Galați și București, alături de care s-a aflat, bineînteles, și președintele Dan Diaconescu.Fostul  milițian, buzoianul Constantin Tache, ajus acum în postura de șef de filială a partidului lui Dan Diconescu, a fost maestru de ceremonii.

 

”Vreau să aud numele noului președinte al României”

”Vreau să aud numele noului președinte al României” a strigat în fața adunăriii, secretarul organizației din Râmnicu Sărat, Cornel Tudose care i-a urmat la cuvânt președintelui de la Râmnicu Sărat, Marian Neață, cunoscut în urbe mai degrabă ca afacerist local decât ca politician. Lumea a percutat la dorința lui Tudose și s-a ridicat de îndată în picioare strigând frenetic numele lui Dan Diaconescu.

A venit apoi rândul oaspeților de la centru să își argumenteze decizia de a se înscrie în partid dar și să își etaleze cunoștintele despre județul în care se aflau, cunoștințe la care însă nu au excelat deloc.

”Banii înapoi și la pușcarie”

”Dragi colegi de ilegalitate, vă salut!” așa și-a început discursul primul ”central” înscris la cuvânt,  nimeni altul decât jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan care a mărturisit că s-a înscris în noua formațiune într-una dintre puținele sale zile libere acordate cu multă înțelegere  de patronul OTV, Dan Diaconescu, în cursul săptămânii trecute după ce a auzit la radio că instanța de judecată a respins înscrierea Partidului Poporului. Bălan a ținut să precizeze de la tribuna Sălii Mari a Consiliului Județean  că toti cei care au furat banul public și au distrus țara trebuie să meargă cât mai curând la pușcărie  și să facă loc poporului care trebuie să se îngrijeasca de destinul țării. Pentru a-și personaliza discursul,  Sorin Ovidiu Bălan a dat asigurări mulțimii că știe: ”ce a făcut Ion Vasile, legăturile sale cu Omar Haisam și cum a fost falimentată Foresta Nehoiu”. De asemenea, Sorin Ovidiu Bălan a ținut sa deplângă soarta spitalelor românesti închise sub guvernarea Boc dând exemplu clar spitalul din Urlați deși acesta aparține de județul Prahova, nicidecum de Buzău.

”Nu se va întampla în Partidul Poporului așa cum s-a întâmplat în PSD, să ne facă domnul Adrian Severin de râs în toată Europa. Nu va fi un astfel de membru în rândurile Partidului Poporului. Așa că vreau și de aici, de la tribuna din Buzău, să transmit vremelnicilor șefi ai județului Buzău ceea ce am transmis și din studioul OTV:  știm ce ați furat și… banii înapoi și  la pușcărie” a încheiat apoteotic investigatorul Sorin Ovidiu Bălan.

”Propun să facem o tombolă cu vilele lui Boșcăneală”

Următoarea voce care s-a făcut auzită de la prezidiu a aparținut președintelui filialei sector 2 din București a Partidului Poporului Dan Diaconescu, nimeni altul decât fostul democrat-liberal, dar și membru PNG, Virgil Viorel Tudorache. Acesta a readus în discuție acțiunea inumană de închidere a spitalelor de la ”Vintila Vodă, Pârscov sau Pătirgele”(nr. Patârlagele) dar a și dezvăluit sub protecția unor greșeli mai mult sau mai putin voluntare faptul că primarul Buzăului, ”Bocăneală, Bășcăneală, Boșcăneală, Băcăreală,  aflat deja la al treilea mandat (nr. de fapt al patrulea) a furat din suprafața Buzăului 24 de hectare în care și-a construit  300 de vile care vor fi confiscate când Partidul Poporului va fi la putere și, cel mai probabil, vor fi redate poporului printr-o tombolă”. Seria dezvăluirilor lui Tudorache nu s-a oprit aici, el ținând să vorbească buzoienilor și despre relațiile ”extrem de apropiate dintre președintele Consiliului Județean Buzău și Traian Băsescu” care, pentru asta, trebuie rapid schimbat din fruntea județului.

”Să nu ratați cumva cele două mandate ale mele de președinte pentru că nici nu știți ce pierdeți!”

După atâtea dezvăluiri, întâlnirea s-a încheiat cu discursul lui Dan Diaconescu care nu s-a sfiit să plaseze buzoienilor câteva mesaje ”subliminale” cu numărul de telefon unde aceștia pot da mesaje, aducătoare de venituri suplimentare, postului de televiziune OTV.

”Am ajuns să vă cunosc pe mulți dintre dumneavoastră și pe nume având în vedere că mulți dintre dumneavoastră dati mesaje la 1333 și participați la cazurile noastre”, a spus  patronul OTV. Dan Diaconescu i-a asigurat apoi pe buzoieni că a venit vremea ca cei puțini (Băsescu, Boc) să cadă iar  cei mulți și amărâți să se ridice.

”Milioane de săraci trebuie să devină prosperi și cei care au făcut averi  să își mai piardă din ele și chiar să meargă la pușcărie dacă sunt vinovați. Mi-as dori ca după 10 ani de guvernare a Partidului Poporului, fiecare dintre dumneavoastră să aveți câte un Mercedes și chiar limuzinele care circulă prin oraș și care aparțin celor care v-au furat 21 de ani să fie confiscate și date înapoi dumneavoastră dacă ele au fost obținute fraudulos”, a precizat Diaconescu.

La final, Dan Diaconescu i-a invitat pe buzoienii prezenți in Sala Mare a Consiliului Județean Buzău la Palatul Cotroceni, imediat după câștigarea alegerilor și le-a recomandat să: ” nu rateze cumva cele două mandate ale sale de președinte, pentru că nici nu știu ce pierd!”

După această încheiere, lumea prezentă în număr mare în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău a plecat către casă nu înainte de a se fotografia, cu mic cu mare, în preajma limuzinei Rolls-Royce, cea care l-a adus la Buzau, pe ”omul din popor”, Dan Diaconescu.

Ciprian STERIAN

5 COMENTARII

  1. e posibil sa fie o solutie buna acest dan diaconescu daca tot am incercat si cu iliescu si cu basescu si toata gasca lor de hoti si mafioti care ne-au facut tara de ras pe tot pamantul.

  2. Vai de capul vostru si de ziarul vostru ,eu ma ocup de unul din ziarele bucurestene.Am plecat din Rm.Sarat … si am ajuns om si pe vremea lu Ceausescu.Asa ca nmai mancati ce nu trebuie ca nea Neatsa nmai gasitsi sa se roage..prostimea din Rm.sa iasa Neatsa ca altfel muritsi de foame.Asa cum atsi dus lipsa, cu primaru asta ”PARINTE_POPA” cica…RAMNICENI TREZITI-VA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.