Nu e pentru cine se pregătește, e pentru cine se nimerește.Cam așa s-ar putea traduce decizia prin care Biroul Electoral Județean respinge contestația formulată de independentul Victor Mocanu. Biroul Electoral Județean a emis, astăzi, hotărârea prin care respinge contestația formulată de candidatul independent Victor Mocanu la materialele electorale ale candidatului USL, Marian Cristinel Bîgiu. Alături de Hotărârea nr. 42/16.05.2012 a apărut și motivarea acesteia în care magistrații Biroului Electoral Județean argumentează, dacă mai era nevoie, care este diferența dintre materialele elctorale aparținând candidatului USL, Marian Cristinel Bîgiu și cele ale candidatului independent, Victor Mocanu. Mai mult, în motivarea deciziei se arată că la baza unuia din motivele invocate de contestator, actualul președinte al Consiliului Județean, stă chiar voința acestuia de a apărea personal, în calitate de independent alături de candidații PSD, determinându-i astfel pe aceștia dar și pe președintele organizației județene a PSD să încalce protocolul USL.
„Absența candidaților PSD de pe materialele electorale ale candidatului USL este datorată poziției adoptate de domnul Mocanu Victor (membru PSD la acel moment) și de organizația județeană PSD care au contestat desemnarea domnului Bîgiu Marian Cristinel ca și candidat USL, exprimându-se în sensul susținerii candidatului independent Mocanu Victor pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Buzău. De altfel, candidații PSD la funcția de primar, inclusiv președintele organizației județene, au apărut în materiale electorale alături de candidatul independent Mocanu Victor, încălcând astfel protocolul de funcționare al alianței politice” se arată în motivarea deciziei Biroului Electoral Județean.  Practic, prin această contestație, președintele Consiliului Județean i-a acuzat oficial atât pe primarii PSD cât și pe  președintele organizației județene Constantin Boșcodeală de încălcarea protocolului USL.
În plus, Victor Mocanu contestă materialele electorale ale candidatului USL fără ca acestea să-i lezeze în vreun fel drepturile electorale :„contestatorul(nr. Victor Mocanu) nu invocă lezarea vreunui drept sau interes electoral propriu, ci al PSD, fără ca această formațiune politică să susțină acest fapt.”

Reamintim , actualul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a contestat, marți, materialele electorale ale candidatului USL la președinția Consiliului Județean, Marian Cristinel Bîgiu, pe motiv că acesta fi prezent în materialele electorale doar alături de candidații PNL. Contestația lui Victor Mocanu a venit după ce atât Biroul Electoral Județean cât și Biroul Electoral Central au considerat ilegale materialele electorale în care Victor Mocanu apare alături de candidații PSD la funcțiile de primar din municipiile, orașele și comunele județului Buzău și au dispus retragerea lor de pe piață într-un termen care expiră mâine seară.
Vezi aici Hotărărea și motivarea prin care contestația făcută de independentul Victor Mocanu a fost respinsă!

Ciprian STERIAN

6 COMENTARII

  1. Cred ca Boscodeala are dreptate, el nu a semnat personal vreun protocol cu PNL, prin care a fost convenita alianta USL. Protocolul a fost semnat la Bucuresti de catre liderii PSD si USL si nu s-a luat in considerare pozitia celor din provincie cu privire la candidatii care vor participa la alegerile din 10 iunie, incalcandu-se astfel liberul arbitru. Trebuia lasata libertatea liderilor locali de a face alegerea candidatilor din partea celor doua partide pentru functia de Primar si Presedinte al CJ.

  2. Costică şi cumetria au facut pedeseria… a iesit un rahat amestecat…Habar n-au alegatorii pa cin sa voteze! Vine bomba, vine bomba şi nu miroase bine. Cand doi se cearta, Victoras, al treilea castiga Costantine.

  3. Singurul,unicul vinovat de situatia politica si electorala de la buzau este Boscodeala care a tirit PSD intro o urita aventura evident cu scopul de a si propulsa cumatrul Mocanu ,LA FAMIGLIA , intro o funxcie pe care nici nu o merita si nici nu ii revine conform protocolului national. Aceasta manipulare ordinara face parte din strategia de grup de tip mafiot pe care Bosco a promovat-o inca de la inceputurile sale in politica .Duplicitar Bosco a amanetat PSD ,candidatii acestui patid unor intrese de clan care nu au mimic comun cu interesele electoratului social democrat Intrbarea este cit vor Mai suportata aceasta stare cei care sunt mintiti,folositi pentru interese ce nu le apart in de catre acest individ care nu are scruple nici in politica si nici in viata,care nu are respect pentru lege si reguli .Buzaule,psedistilor treziti va inlaturati cuplu mafiot care tinde a se instala in administrate municipiului si judeteana

  4. Asta adica Boscodeala nu incalca protocolul cu pnl ,pentru ca justitiei nici ca ii pass de protocolul lor,El incalca legea si pentru asta o plingere penala cred ca air prinde Bine .Cine poate avea incredere intrun astfel de om ,pentru care legea nu conteaza ,merita buzaul sa fie condus de un astfel de personaj ,isi pot incredinta buzoenii sperantele unui astfel de ins, uitati va pe materialele lui electorale si veti constanta falsitate,aroganta dar nu in ultimul rind infantilism si disperare,ca sa nu Mai discutam de costurile acestei campanii care a depasit cu mult salariul lui pe 4ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.