Pe zi ce trece, lupta electorală devine tot mai acerbă iar în goana după voturi echipele de campanie ale unor candidați născocesc situații din ce în ce mai greu de imaginat, profitând însă de problemele unor oameni care ar trebui mai degrabă ajutați decât folosiți pentru interesul propriu. Un astfel de caz s-a petrecut zilele trecute în comuna Poșta Câlnău, acolo unde echipa de campanie a actualului președinte al Consiliului Județean Buzău a decis să se folosească de un tânăr, cu oarece probleme psihice, pentru a arunca o nouă pată pe obrazul adversarilor politici. Mai precis, un tânăr de 20 de ani din comuna Poșta Câlnău a fost îmbrăcat cu un tricou roșu și luat pe lângă echipa de campanie a PSD, astfel încât să fie văzut în preajma susținătorilor acestui partid și asta pentru ca impactul a ceea ce avea să urmeze să fie cât mai mare. După ce toate pregătirile au fost făcute, tânărul, lăsat singur pe stradă ar fi căzut victima unei agresiuni, fiind tăiat pe față și abdomen de nimeni alții decât de susținătorii taberei adverse. Pe fir au intrat însă oamenii legii care îl știau pe băiat de mai multă vreme, de când ar fi încercat să își pună capăt zilelor pe calea ferată ce trece prin zonă. Atât cei acuzați de actul „criminal” cât și „victima” au fost audiați de polițiști iar concluziile au fost fără echivoc.
„Din cercetările efectuate până în prezent de una dintre echipele special constituite la nivelul IPJ Buzău a rezultat că tânărul de 20 de ani din comuna Poșta Câlnău și-a provocat leziunile respective după care și-a sunat un prieten căruia i-a spus că a fost agresat de mai mulți tineri ce făceau propagandă electorală pe raza localității Poșta Câlnău”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu.

Iată cum, folosindu-se de oameni cu probleme psihice, unul din candidații la șefia Consiliului Județean nu se dă în lături de la nimic pentru a arunca o pată pe imaginea candidatului USL al președinția Consiliului Județean și asta doar pentru că a fost preferat de conducerea centrală a alianței politice în defavoarea sa. De altfel, Victor Mocanu a afirmat în repetate rânduri că dacă USL nu îl va desemna candidat pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean, va face toate eforturile pentru ca cel nominalizat să nu acceadă în această funcție. Pentru aceasta, chiar în săptămâna dinaintea Paștelui a tipărit și distribuit pe raza județului mai mulți fluturași cu conținut denigrator la adresa lui Marian Cristinel Bîgiu, candidatul USL la președinția Consiliului Județean pentru ca, mai apoi să declare, cu mâna pe inimă, că nu are nici o legătură și că Bîgiu și-ar fi produs singur materialele electorale cu conținut denigrator.

Ciprian STERIAN

9 COMENTARII

    • Va multimim pentru aprecieri si pentru interesul acordat insa dupa cum observati in articol este prezentat punctul de vedere al Politiei care este cea responsabila cu cercetarile in acest caz. In situatia in care aveti alte date, OFICIALE, fara a discuta de punctele de vedere ale acuzatilor sau acuzatorilor, va asteptam cu completarile si dovezile aferente. Va multumim!

  1. Am ascultat acum la radio interviul tanarului. Cum sa se fi taiat singur? Sunteti nebuni? Ce vina are copilul asta? Liberalii ar trebui sa-si reconsidere maniera de a face campanie la Buzau, pentru asa, cu mizeriile astea cu clone, tineri loviti si taiati, afise smulse si bannere rupte, pun in pericol accederea lui Crin Antonescu la Presedintie. Rusine Bagiu, rusine liberalilor la Buzau!

  2. e greu sa mai fie crezuta si politia dupa ce oamenii au vazut bolovanul care a lovit acea fata si care putea fi omorata de acel nemernic. Cineva care chiar o cunoaste pe acea fata imi povestea foarte afectat prin ce a trecut sarmana. Poate sa dea politia sapte comunicate, raul cel mare s-a facut si anatema a fost pusa…

  3. Stati linistiti la Posta Cilnau nu intervin autoritatile. Daca masina politiei va fi lovita cu un bolovan si un politist va fi taiat cu un cutter, vor spune ca bolovanul a picat din cer si politistul s-a taiat singur!:)

  4. In primul rand poza afisata nu este a victimei,copilul acela nevinovat este taiat pe obrazul drept de 2 ori si nu o data, nu pe cel stang ca poza dumneavoastra,el este saten si nu brunet;in al doilea rand copilul a avut inainte un accident dar pe E 85 chiar in fata postului de politie cu un tir si nu pe calea ferata iar cu privire la asa zisele probleme pshice puteti intreba inclusiv medicul de familie al copilului care va va confirma ca nu este inregistrat cu nici un fel de probleme, si daca nu publicati un drept la replica cu informatii corecte si imagini adevarate dati dovada domnilor ziaristi inca o data de neprofesionalism ,rea credinta si partinire.Va multumesc!

  5. nu faceti altceva decat sa dezinformati cititorii si sa-i aparati cat de cat imaginea si asa plina de noroi a candidatului pnl-ului la consiliul judetean. ar fi bine sa studiati un pic ce fel de oameni ii fac campanie atat lui cat si candidatului pnl la primaria posta calnau si v-ati da lesne seama unde se afla adevarul. dar se pare ca nici dumneavoastra nu sunteti interesati de adevar ci sunteti doar umili sustinatori ai unor oameni cu caractere indoielnice. pacat ca se intampla asta in romania anului 2012. daca aveti demnitate si sunteti jurnalisti adevarati studiati mai bine inainte de a publica! cu……respect, unomalsatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.