Daniel Funeriu, în vizită la Buzău

Decizia prin care, din această toamnă, inspectorii generali şi adjuncţi, directorii generali şi adjuncţi, precum şi inspectorii şcolari vor fi obligaţi să predea un anumit număr de ore, este primită cu braţele deschise la Buzău. Inspectoarea generală Florina Stoian spune că e bine ca şefii să treacă şi prin clase, ca să nu uite ce conduc.

 

Obligativitatea vine ca măsură împotriva predării de slabă calitate şi angajării pe criterii clientelare. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, declara, cu o săptămână în urmă, că obişnuinţa de a da, după începerea anului şcolar, numărul mic de posturi rămase, „mai ştim noi cum”, se vrea corectată prin noul ordin ministerial. Conform ordinului, nu va exista o degrevare totală a celor cu funcţii de conducere, ci vor preda ore în şcolile în care sunt titulari. Fiind total de acord cu şeful ei asupra importanţei contactului direct al şefilor din educaţie cu elevii şi părinţii, Florina Stoian ne-a declarat: „Este foarte bine că persoanele care au funcţii de conducere ţin legătura şi cu şcoala şi au ore în şcoală. Toţi inspectorii au avut obligaţia de catedră şi până acum. Două ore pe săptămână. Nu ne miră această măsură şi chiar e bine să mai trecem şi prin clase.” Şefa şcolilor îşi va relua parte din orele de la Colegiul Economic Buzău.

 

Ministrul Funeriu vrea să dea mai multe ore la plata cu ora pentru cei care doresc acest lucru şi care sunt calificaţi, în detrimentul celor slab pregătiţi. El susţine că, în primul lui an de mandat, a fost redus cu 50-60 la sută numărul necalificaţilor. Mai e de clarificat pe ce uşă politică au intrat în învăţământ cei mai mulţi dintre suplinitori, din moment ce ministrul crede că orele rămase libere după începerea anului şcolar erau date clientelei politice.

 

S.D.

2 COMENTARII

  1. Fiecare la catedra lui se va ocupa, până la vară de atragerea profesorilor spre partidul – partidele, din fruntea bucatelor. E foarte bine! Mai rău e de învăţătorii care sunt inspectori: pe la clasele lor n-au cum să mai treacă!
    Am citit pe un site, http://stimtot.ro, cum că un preşedinte de organizaţie de partid a fost pus” educatoare ” la o grădiniţă, pe criterii politice, nimic mai mult!
    E vremea activiştilor de partid. Hai să primim liguşelole colegilor sau să stăm la o cafea şi o bârfă în cabinetul directoare. „Vai ce rea e lumea asta!”

  2. Pe vremea lui Constantin Angelescu directorii erau numiţi politic dar aveau normă la catedră. Si acum la fel! Funie riu zice că „fără clienţi politici”” Da el ce e??? Da unde o fi titular???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.