Florina Stoian este deopotrivă „punctul slab” pe care îl atacă opoziţia locală dar şi o verigă tare din lanţul administraţiei controlate de puterea pedelistă. Presa buzoiană aşteaptă, în continuare, acele documente care să clarifice situaţia managementului presupus defectuos al actualei şefe a IŞJ. Pistele pe care politicienii din USL le-au lansat până în prezent sunt foarte subţiri şi se demontează de la sine. Probabil, miza e pe WikiLeaks…

Liberalul Cristi Bîgiu a dovedit, propunându-şi poate chiar contrariul, că butonul roşu care ar amorsa bomba din administraţia şcolilor se află la Bucureşti, acolo unde l-a agăţat, pe holurile Parlamentului, pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ca să-i ceară socoteală pentru neregulile din Inspectoratul Şcolar Judeţean. Nimic extraordinar în gestul său, iar senatorul va înţelege justeţea acestei afirmaţii, el fiind ales şi pentru astfel de gesturi. În momentul în care constaţi o ilegalitate, cel puţin de la nivelul demnităţii publice la care te afli, ai toate pârghiile legale să o demonstrezi şi să o izolezi, nepermiţându-i să prolifereze. Nu se compară puterea unui parlamentar cu cea a unui cetăţean simplu care, nedreptăţit în lucruri minore, dar vitale pentru el, nici nu are cu ce face drumul până la judeţ, ca să-şi caute dreptatea prin tribunal.

Falsa impresie că ar exista un meci egal între bărbaţii politici ai urbei şi o doamnă care ocupă o funcţie vremelnică în administraţia judeţeană, mai are puţin şi devine o glumă de prost gust. Nu ştiu cât de politicos este să strigi după o doamnă că e „incompetentă”, „mincinoasă” etc. Bine, dacă treburile astea s-ar întâmpla în budoar, ele ar avea o susţinere… morală. Dar când ele se întâmplă în public, chiar trebuie să ţi se fi tocit rău simţurile şi să nu constaţi exagerarea. Departe de mine gândul că Florina Stoian ar fi o „victimă” sau o ţintă greşită a atacurilor opoziţiei locale. Ocupă funcţia prin care guvernanţii de la Bucureşti fac, în prezent, cel puţin două lucruri receptate ca rele: nu dau banii pentru plata datoriilor către constructorii de şcoli, blocându-se astfel conturile multor primării, fapt care afectează imaginea gospodarilor în faţa celor care i-au ales ca primari; nu dau satisfacţie unei categorii sociale ca şi condamnate la o batjocură fără sfârşit, iar aici am numit profesorii, un segment de electorat destul de consistent şi decisiv în faţa urnelor de vot.

Însă, dacă vor persista în atitudinea aceasta de „al dracului domn’ Mitică”, cei care aruncă cu ghemotoace de hârtie prin clasă vor sfârşi prin a o transforma într-o victimă pe şefa de la IŞJ. Iar, ca victimă, orice român devine mai simpatic, nu neapărat „martir”.

S.D.

3 COMENTARII

  1. invatamantul buzoian e o mare varza ca de altfel domeniile conduse de pdl.florina de la dara e o simpla executanta a ordinelelor dlui preda, mare om politic cu pricepere deosebita pe administratie centrala si locala.hai ai nostri:coana zoitica, fanica si trahanache.niste maimutoi care conduc romania spre dezastru.fanica, serveste doua „dulcete” la doamne si ceva mititei d’aia bunii de la nea mitica” pentru domnii!executarea, ca ma „inervez”! „eu sunt un lider politic care fac numai lucruri bune pentru cetatenii acestei tari”.”electoratul care il am ma iubeste ca Dracul tamaia”.mai vreti perle?daca da, numiti autorul acestor ineptii!nu, nu e florica de la dara!

  2. Facem şi noi o aroganţă? Surse apropiate de inspectoratul şcolar dau ca sigură revenirea lui Ionel Meiroşu la şefia inspectoratului. Dar mai cătinel că nu-i momentul. Are procesul câştigat, nu-i ca Ene cu DNAul pe urme, are rude la PSD sau USL, cum vreţi voi să spuneţi, are (?) carnetul de membru la PNL, tace şi face nu iese la conferinţe cum face Ene care vrea imagine. Deci Meiroşu le are pe toate. Acum io spun aşa: care-i mai jucător pentru USL în varianta în care vine gaşca asta la putere? Ene? Să fim serioşi. Eu zic şi cu mine zice toată naţiunea că Ionel. Ionel Meiroşu. Ia băgaţi voi o investigaţie asupra acestui subiect şi vedeţi câţi vor confirma că e aşa cum se spune. Păi ce sunt proşti să spună că-i aşa? Noi suntem proşti să credem că e aşa cum spun ei.
    Al vostru,
    Un cetăţean rău intenţionat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.