Proiectul „Investește în oameni ” cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, a fost lansat, astăzi, la Buzău. Proiectul are ca scop creșterea productivității organizațiilor prin calificarea resurselor umane în domeniul mecanic utilaje și instalații în industrie. La final, în 2013, vor fi calificate 500 de persoane din toate cele cinci regiuni ale țării.
“Prin proiectul pe care l-am lansat astăzi urmărim creșterea competitivității și productivității organizațiilor prin calificarea oamenilor în domeniul mecanic, utilaje și instalații în industrie. Am creat un grup-țintă din 5 regiuni de implementare și avem ca termen de finalizare anul 2013”, a declarat Ana Manuela Miron, managerul general al Crivas Consult, societatea care este beneficiară a  proiectului.
Necesitatea proiectului a fost scoasă la iveală în urma unor chestionare specifice de identificare a nevoii de instruire la nivelul angajaților din 7 companii din domeniul industriei prelucrătoare. Astfel, s-a stabilit că acest curs este necesar deoarece:
-abilitățile și cunoștințele în domeniul prelucrărilor mecanice pe mașini unelte computerizate cu regim de așchiere rapid sunt insuficient dezvoltate;
-este necesară dobândirea unor cunoștințe fundamentale și dezvoltarea unor deprinderi pentru persoane aflate într-o poziție cheie;
-este utilă clarificarea unor noțiuni teoretice și practice din domeniile abordate.
Proiectul elaborat, astfel, este structurat pe un număr de 720 de ore de pregătire din care două treimi sunt aplicații practice iar o treime cursuri teoretice.
„Proiectul se desfășoară pe 12 module de competență prin care se urmărește introducerea noutăților în domeniul mecanic. Mecanicul de reparații va fi un bun cunoscător al acționarilor hidraulice, pneumatice și electrice, într-un cuvânt va fi un mecatronist, un termen nou pentru noi în România. Deci va fi un om care va desfășura activitatea de la a la z, nu numai în mașini-unelte ci și în utilajele de ridicat și transportat, din dotarea întreprinderilor”, a declarat managerul de proiect, Octavian Barbu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.