Pregătirile individuale, asigurate prin culegeri cu rezolvări ale cerinţelor

Chiar dacă aproape 2400 de candidaţi sunt înscrişi pentru sesiunea de restanţe a Bacalaureatului, orele săptămânale de pregătire pe care profesorii le asigură în cadrul fiecărui liceu cu număr mare de picaţi nu sunt frecventate de absolvenţi. Motivul pare să fie ignoranţa, la fel cum şi în timpul anului şcolar, la aceleaşi pregătiri suplimentare, neremunerate, veneau doar puţinii elevi care, între timp, au promovat examenul.

 

Iniţiativa de a oferi un ajutor candidaţilor picaţi la prima sesiune a Bacalaureatului a aparţinut conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, care a transmis conducerilor de licee solicitarea de a asigura, săptămânal, ore de „meditaţii” la disciplinele de examen. Deşi aflaţi în concedii, profesorii şi-au stabilit, prin rotaţie, program de pregătire cu restanţierii, fără să fie obligaţi decât moral în acest sens. Frecventate răzleţ sau ignorate complet, „meditaţiile” oferite de profesori punctează încă o activitate ratată în calendarul învăţământului.

 

Bacalaureatul second-hand începe cu evaluarea competenţelor lingvistice, pe 22 august. În prima sesiune, din 3937 candidaţi, 1794 au fost respinşi, cel mai mic procent de promovare pe liceu fiind de 5,43 la sută.

 

S.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.