În baza parteneriatului încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău sunt implicaţi în mai multe activităţi ce au drept scop prevenirea comportamentului delincvent şi responsabilizarea tinerilor, indiferent de calitatea pe care o au ca participanţi la traficul rutier.
În prima zi a săptămânii, ofiţeri din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău şi Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii s-au întâlnit la Centrul de Prevenire a Criminalităţii cu elevii claselor a XII–a de la Colegiul Agricol Buzău, activitate desfăşurată sub genericul „Atitudini în trafic”.
Au fost abordate aspecte referitoare la dinamica accidentelor de circulaţie şi cauzele generatoare, cunoaşterea şi aplicarea corectă a normelor rutiere. De asemenea, poliţiştii au adresat elevilor recomandări referitoare la siguranţa navigării pe internet şi evitarea adoptării unui comportament violent.
Tot ieri, la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 Buzău „Căpitan aviator Mircea T. Bădulescu”, poliţiştii s-au întâlnit cu 75 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a despre prevenirea situaţiilor de risc în care ar putea fi implicaţi şcolarii.
De asemenea, în baza programului „Ai grijă de viaţa ta”, derulat împreună cu Şcoala cu clasele I-VIII Săruleşti, un ofiţer din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi un ofiţer specialist de la Compartimentul Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale au desfăşurat luni o activitate ce a avut drept scop prevenirea delincvenţei juvenile, însă au fost abordate aspecte referitoare la prevenirea dispariţiilor sau răpirilor de copii, poliţiştii atrăgându-le atenţia şi asupra „capcanelor” pe care le pot întâlni inclusiv navigând pe internet.

IPJ Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.