Medicii de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean demisionează pe capete în urma afirmațiilor de ieri ale președintelui Consiliului Județean Buzău. Ieri, singurul medic specialist în medicina de urgență, șeful U.P.U. Bogdan Cojocaru a decis să renunțe la funcție și la a mai lucra în cadrul unității spitalicești buzoiene. n
„Mi-am dat demisia din cauza condițiilor de muncă de la UPU și anume volumul mare de prezentări și numărul foarte mic de medici. Un medic nu poate să vadă singur 170 de pacienți și 70 de ambulanțe iar acest lucru trenează de câțiva ani de zile. Momentan sunt într-o perioadă de preaviz. Am înțeles că și colegele mele de la UPU au demisionat în urma declarațiilor președintelui Consiliului Județean, niște declarații absolut deplasate în necunoștință de cauză și care montează, în plus, pacienții și aparținătorii împotriva personalului medical și așa insuficient. Dumnealui este în campanie și își face campanie pe seama spitalului. Este în campanie de când este la șefia Consiliului Județean și moare de grija cetățeanului și plânge pe la răspântii de grija lui și în toate ședințele de consiliu dar nu știe ce este la U.P.U.. Nu l-am văzut niciodată și nu a făcut nimic pentru atragerea medicilor la U.P.U.. Nu s-a întâmplat nimic, nu sunt bani, nu sunt bani dar dumnealui își face campanie și moare de dragul contribuabilului și de grija lui”, a afirmat medicul Bogdan Cojocaru.
Nici ceilalți medici de medicină de familie cu competențe în medicina de urgență care asigurau programul gărzilor la Unitatea de Primire Urgențe nu văd cu ochi buni demersul președintelui Consiliului Județean Buzău. Drept urmare, au decis să se retragă și să renunțe la gărzile de la Urgențe.
„Nemulțumirile noastre sunt de mai mult timp față de modul de funcționare, în care Urgența se face și suntem obligați să asigurăm pe oricine vrea să se prezinte în U.P.U. Decizia noastră a fost amplificată însă de declarația pe care președintele Consiliului Județean a avut-o ieri vizavi de noi și de activitatea medicilor din U.P.U.. Drept urmare noi ne retragem, mai ales că am venit voluntar să lucrăm în această unitate și nu avem nici un fel de obligație să facem această activitate. Dacă dânsul este nemulțumit nu este nici o problemă. Noi ne retragem și să-și găsească medici”, a declarat medicul Angela Mazdrag.

În replică la reacțiile medicilor, președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, spune că nu a dorit decât să tragă un semnal de alarmă ca urmare a situației semnalate de pacienții din Spitalul Județean însă nu crede că demisiile înregistrate ar avea legătură cu declarațiile sale ci mai degrabă cu fdaptul că demisionarii ”se simt cu musca pe căciulă”.
„Ceea ce am afirmat sunt lucruri reale relatate de cetățeni care au avut de-a face cu situația din Spitalul Județean iar eventualele demisii care, chipurile, se prezintă acum nu au nici o legătură cu asta. Eu am tras doar un semnal de alarmă vizavi de ce se întâmplă într-o instituție de interes județean. Suntem în perioada protestelor dar, înainte de a protesta eu îi rog să aibă grijă de pacienți”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.
Șeful Unității de Primire Urgențe, medicul Bogdan Cojocaru a demisionat încă de ieri iar astăzi și-au depus demisiile și medicii Angela Mazdrag, Gina Cîmpeanu şi Anca Marinescu. După plecarea celor patru medici la UPU Buzău, aici ar mai lucra cinci medici din care doi rezidenți: medicii Aura Cojocaru, Cristina Dragomir și Ioan Pop-Began alături de cei cei doi rezidenți Lucian Obeadă și Adrian Zoican.

Ciprian STERIAN

11 COMENTARII

 1. Bravo DOCTORILOR!
  Sa se invete minte agramatul de la Consiliul Judetean ca nu este el cel mai iubit dintre pamanteni in conditiile in care isi bate joc de toata lumea! Exact declaratii gen Basescu si Boc!
  Oameni care TREBUIE SA DISPARA PENTRU TOTDEAUNA!
  FELICITARI MEDICILOR!!!!

 2. Bine ca a facut gardul la spital, era de mare necesitate!
  Dar lui LICIU nu putea sa-i dea de lucru altfel, pentru ca ala nu vinde medicamente!
  Si bine ca a aprobat magazin de cosciuge la intrarea in UPU, altfel nu mergea bine garda!
  BAI PENIBILULE, bai presedinte pentru familia ta, du-te bai acasa!

 3. Imi pare rau de plecarea dr cojocaru, un medic deosebit si un bun specialist.
  Oare dl.Mocanu stie ca in sectia UPU din toti medicii doar dr. Cojocaru era medic specialist UPU? ceilalti doar cu competenta ( curs de 5 luni)? Hai sa vedem acum cine va asigura starea de sanatate a celor care se prezinta la UPU? , saracii bolnavi habar nu au ca sunt evaluati de medici de familie si nu de specialisti.
  Dar este asistenta sefa d-na Turcu ea stie sa tina locul si unui medic. Si-a atins scopul.
  Rusine !!! ar trebui sa bage capul in pamant ca strutii toti
  sa accepti sa plece un astfel de om??????

 4. Rusine
  Si daca accepta conducerea spitalului si cons judetean plecarea unicului specialist UPU dr. Cojoraru, pe cine pune in loc?
  ca raman doar medici de familie cu amarate de competente in urgenta de cateva luni.
  Se poate accepta ca dr cojocaru sa plece si sa ramana sectia asa?
  pai din cauza saraciei toata lumea alerga la upu, primea o pastila se duceau durerile si gata. oamenii nu au bani de retete doar la upu se mai uita cineva la ei
  RUSINE CONDUCERII SPITALULUI SI CONS JUDETEAN
  SA REFLECTE FOARTE BINE LA DEMISIA INAINTATA DE DR.COJOCARU
  SA FACA CEVA SI SA INCERCE SA-L PASTREZE

 5. Asta chiar este culmea!
  Mocanu sa vorbeasca de SPAGA, el, care a dus la culme aceasta deprindere( vedeti averea acestor RAPACI ) CARE TOATA VIATA LOR AU FOST functionari publici, adica BUGETARI si care acum nu pot imbraca decat camasi de 500 de euro si conduce masini de 8 miliarde bucata!
  Votati inca o data SPAGA, FURACIUNEA SI HOTIA, VOTATI Victor Mocanu!!!

 6. Nu conteaza pe cine pun in loc!
  Il pun pe MAMULOS!
  Ei oricum se trateaza la Londra si Munchen!
  Restul sa moara dracului ca prea se opun la furaciunile lor!!!!
  Nu avem bani sa platim utilitatile de la spitat\lul judetean pentru ca trebuie sa asfaltam in colegiul lui SHREK, sa iasa baietica inca o data deputat, pentru ca altfel plange si-l bate pe taticu!

 7. Are si Dr.Cojocaru hibele lui, insa, ce nu s-a spus aici este ca madam Turcu asistenta sefa este cea care isi sapa si sefii si subalternii, este si cea care isi vede doar interesele personale terorizand colegii. Un mic exemplu este ca se lauda cu relatii sus puse si inclin sa cred asa ptr ca toata lumea vede ca ia spagi si nimeni n-o opreste pe de alta parte zice ca ce ia de la subalterni sau de la diferiti contractori, imparte cu sefii. Toata lumea crede asta si datorita faptului ca ea se ponteaza in zilele de sambata si duminica si bineinteles nu ajunge la munca.. dar baniii dublu isi ia. Deci…. a nu se mai,,” Arafatiza cineva ca nu e chiar asa !

 8. Uitati-va la el , cata nesimtireee pe metru patrat ! Cum poate sa zica acest om de spaga , cand el e capul spagii paici ! se ia de oamenii se ia de oameni care incearca sa isi faca treaba chiar si in conditiile de acolo, doar de dragul de a-si pastra functia si avantajele! Asa campanie electorala ? Asa om ? M-ai votati-l odata si o sa vanda tot Buzau garantat. R U S I N E .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.