Spitalele din localitățile Vintilă Vodă, Pîrscov și Pătârlagele vor fi transformate în aziluri de bătrâni iar angajații vor fi redistribuiți, la cerere, în alte unități medicale din Buzău ori din județe limitrofe, conform regulilor stabilite de Ministerul Sănătății.
Medicii și asistentele din cele trei spitale buzoiene care vor ajunge, cât de curând aziluri de bătrâni, vor avea de ales: fie rămân să lucreze în centrele nou transformate, fie cer, prin solicitare directă, redistribuirea la spitalele rămase, redistribuire care urmează să se realizeze până la începutul lunii viitoare.
La Buzău, Ministerul Sănătăţii a deblocat peste 360 de posturi în spitalul din municipiul reședință de județ, dar și în unitățile de la Rîmnicu Sărat, Nehoiu, Săpoca și Smeeni. Dintre posturile vacantate, 80 le revin medicilor, aproape 150 cadrelor medicale medii, iar alte 90 infirmierelor şi îngrijitoarelor.
Potrivit ultimelor precizări transmise de Ministerul Sănătății, redistribuirea personalului din unităţile sanitare care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice se va face în 3 etape, începând cu data de 4 aprilie, operațiunea urmând să se realizeze pe baza opţiunii personale. În situaţia în care, pentru un post vacant, există mai multe opţiuni, departajarea se va face în funcţie, şi pe baza unui punctaj, pe care angajatul îl primeşte în raport de vechimea şi cariera profesională pe care a desfăşurat-o. În prima etapă, până în data de 28 martie 2011, personalul din unităţile reprofilate va depune la managerul unităţii opţiunea pentru postul dorit. Managerul unităţii va avea obligaţia ca în termen de 2 zile, până la 30 martie 2011, să prezinte Direcţiei de Sănătate Publică judeţeană tabelul nominal cu opţiunile şi punctajele fiecărui angajat.
În zilele de 04 şi 05 aprilie 2011, DSP-urile vor realiza redistribuirea personalului în unităţile din acelaşi judeţ, în 14 şi 15 aprilie, urmând să se facă redistribuirea în unităţile din judeţele limitrofe. Procesul se va încheia în zilele de 28 şi 29 aprilie 2011, atunci când se va face redistribuirea la nivel naţional.
Autorităţile medicale iau în calcul şi varianta în care personalul va opta pentru păstrarea locului de muncă, lucru care va fi posibil numai dacă autorităţile locale vor accesa fonduri pentru dezvoltarea şi modernizarea viitoarelor aziluri. În asemenea situaţii, schema de personal nu va suferi nici o modificare timp de aproape trei ani. Totuşi, activitatea personalului nu va mai avea caracter medical, ci, mai degrabă, social.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.