Au pretins că sunt săraci lipiți pământului pentru a beneficia de subvenții la căldură iar acum vor fi cercetați penal. Este povestea a 6 cetățeni râmniceni care au declarat în fals venituri mai mici ori au negat că ar fi proprietarii unor bunuri, doar pentru a beneficia de ajutorul de la stat, în această iarnă. Acum, cei șase vor trebui să dea cu subsemnatul la Poliție și riscă chiar pușcăria.

Inexactitățile în dosarele celor 6 râmniceni au fost scoase la iveală în urma verificărilor efectuate de specialiștii de la Serviciul Public de Asistență Socială din Râmnicu Sărat care au obligația ca din totalul cererilor pentru subvenții să facă verificări la minim 15 la sută. Până acum, inspectorii au efectuat verificări la circa 500 de persoane dintr-un total de 4500 câte au solicitat anul acesta subvenții la încălzirea cu gaze naturale, lemne, cărbuni ori combustibili lichizi. Astfel, s-a ajuns la cei 6 beneficiari ilegali. Aceștia au declarat venituri mai mici ori chiar deloc sau au negat că sunt proprietari ai unor bunuri care i-ar fi împiedicat să beneficieze de ajutorul de la stat. Printre cei care au pretins că sunt mai săraci decât în realitate se numără și un râmnicean cu un ajutor de șomaj de 18 milioane de lei vechi, semn că înainte de a rămâne fără serviciu, omul a avut un salariu lunar de zeci de milioane de lei vechi.

Odată descoperiți, toți cei 6  rîmniceni vor trebui să dea explicații la Poliție, ei riscând chiar închisoarea pentru subvențiile la căldură primite pe nedrept.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.