Peste 660 de locuri de muncă vacante. Aceasta este oferta cu care angajatorii se vor prezenta vineri, la prima bursă din acest an, în fața buzoienilor aflați în căutarea unui loc de muncă.

Potrivit conducerii Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, la evenimentul din 15 aprilie, vor fi puse la bătaie puțin peste 660 de job-uri, cele mai multe în industria textilă, în construcții dar și în meserii care necesită calificare ori studii superioare.

Cele mai mari șanse la angajare le vor avea buzoienii din municipiul reședință de județ pentru care vor fi ofertate 554 de slujbe la 47 de societăți. La Râmnicu Sărat, oferat de job-uri este destul de redusă, doar 67 de slujbe  fiind disponibile. La Nehoiu, angajatorii vor veni cu o ofertă de 35 de locuri de muncă, în timp ce la Pogoanele, e nevoie de doar 17 oameni.

De departe, cei mai căutați sunt șomerii cu studii medii, în timp ce pentru persoanele  ”cu carte” vor fi puse la bătaie doar 76 de locuri de muncă în asigurări și consultanță. Conducerea AJOFM Buzău atrage atenția buzoienilor care vor veni vineri la bursă să aibă asupra lor CV-uri bine întocmite cu care să-i dea gata pe angajatori și de ce nu, să fie angajați pe loc. Experiența edițiilor anterioare ale burselor organizate la Buzău arată însă că numărul șomerilor care reușesc să-i convingă pe agenții economici să-i încadreze pe posturi instantaneu este destul de mic.  De altfel, și procentul buzoienilor care sunt angajați în urma întâlnirilor pe care le au cu firmele, prin bursele organizate de AJOFM, este destul de redus.

În condițiile în care la Buzău, rata șomajului este de 9,3 la sută ceea ce se traduce în existența a circa 18 mii de șomeri, conducerea AJOFM  speră, totuși,  ca la bursa de vineri să se prezinte cât mai mulți buzoieni fără un loc de muncă iar ediția să fie un succes.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.