"Operaţiunea BBB" (Bacalaureat Big Brother)

Florina Stoian este nevoită să apeleze la primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, pentru a obţine finanţarea achiziţiei de camere video pentru supravegherea tuturor sălilor din cele 11 centre de Bacalaureat din municipiu. Directorii de liceu chemaţi, ieri, la şedinţă cu şefa Inspectoratului Şcolar, s-au plâns că nu au bani pentru dotarea „Big Brother”.

 

„Voi merge luni, la domnul Boşcodeală, să discutăm finanţarea achiziţiei de camere video. Sunt treisprezece centre de examen, dintre care 11 în municipiu. Estimăm că se vor prezenta la examen circa 4400 candidaţi, câte 15 pe sală. Sper ca domnul primar să înţeleagă că e în avantajul elevilor să eliminăm orice suspiciune de fraudare a rezultatelor, chiar dacă unora li se pare o măsură nepopulară”, ne-a declarat, cu puţin timp în urmă, inspectoarea generală Florina Stoian. Convinsă de câteva dintre reacţiile cititorilor noştri, publicate pe observatorulbuzoian.ro sub articolul Experimentul “Bacalaureat Big Brother”/ Supravegherea video, instrument periculos în mâinile autorităţilor, şefa IŞJ speră ca primarul Boşcodeală să înţeleagă necesitatea achiziţiei şi să vadă partea elevilor buni, interesaţi de rezultate neviciate.

 

Ca efort financiar, la cifrele indicate mai sus, se estimează un cost minim de 3000 de euro pentru camere video, la care se adaugă şi costurile de instalare şi administrare. Vom reveni, în cursul zilei de luni, cu detaliile întâlnirii dintre şefa şcolilor şi edilul şef Buzăului.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.