HCM Buzău a pierdut, aseară, confruntarea de pe teren propriu cu Cetate Deva și totodată șansele de a se salva de la retrogradare. După o primă repriză slabă a elevelor lui Romeo Ilie, echipa din Deva a intrat la vestiare cu un  avantaj substanțial 7-12, greu de surmontat de jucătoarele de la Buzău. În a doua repriză, buzoiencele și-au mai revenit un pic, însă nu atât de mult încât să poată întoarce rezultatul. După zeci de ratări din situații de unu la unu cu portarul sau chiar din lovituri de pedeapsă, la finalul jocului, scorul era favorabil oaspeților, 20-25.

La finalul meciului, jucătoarea HCM,  Dana Braniște  a recunoscut valoarea scăzută a echipei buzoiene, adăugând că formația nu a avut întotdeauna sprijinul conducerii dar și că o parte a oficialilor clubului și-ar fi dorit ca gruparea să retrogradeze.

”Nu mă așteptam să pierdem, dar asta este. Când nu ai valoare nu ai ce căuta în Liga Națională niciodată. Cred că, cu acest rezultat, s-a terminat aventura în prima Ligă si îmi pare rau. Oricum au fost câțiva care și-au dorit  ca echipa să ajungă în Liga a II-a și au reușit. Imi pare rău pentru că nu meritam să retrogradăm, avem un public minunat și merita mult mai mult. Cu siguranță, rezultatele acestea sunt urmarea susținerii financiare de care HCM nu s-a mai bucurat. Trebuie să vă gândiți că au plecat din primele 7 nu mai puțin de 6 jucătoare, este foarte greu dar  asta e viața, capul sus și mergem înainte”, a declarat Dana Braniște, la finalul partidei.

La final, antrenorul Romeo Ilie a criticat jocul elevelor sale, declarând că prima repriză a fost dezastruoasă: ”Nu am reușit să ne regăsim nici măcar în ultima parte. Faptul că am jucat timorat în prima repriză și că nu am reușit să dăm decât 7 goluri cred că aici s-a rupt echilibrul. În a doua repriză am jucat ceva mai bine, ne-am rederesat, am dat 13 goluri dar dacă în prima nu am reușit să facem nimic, degeaba. Ați vazut ce s-a întâmplat, aceleași greșeli, aruncări de la 7 metri ratate, pase greșite în condițiile în care am pregătit meciul ăsta ca pe nici un alt joc. Am făcut două vizionări de câte o oră jumate, tactică de joc, direcționări de aruncări la fiecare antrenamente dar,  parcă vorbești la pereți ”.

În legătură cu acuzațiile aruncate de jucătoarea Dana Braniște împotriva unor oficiali ai clubului care și-ar fi dorit retrogradarea, Romeo Ilie e negat vehement:”Și-a dorit capul ei ăla sec așa ceva. Cum poți să crezi, când ne-am chinuit 6 ani să ținem echipa cu mari eforturi și sacrificii, cum  să ne dorim să retrogradăm acum când avem sprijinul autorităților locale. Cum să gândească cineva așa ceva.”

In privința șanselor de evitare a retrogradării, antrenorul HCM Buzău crede că, matematic se poate, însă problemele la echipă, de natura psihică, nu vor dispărea ușor și atunci e greu speranțele sunt extrem de puține: ”matematic șanse mai sunt dacă am reuși să ne remontăm psihic. Dar este greu cu încrederea în forțele proprii pentru că nu își asumă responsabilitatea aruncării la poartă a șuturilor din afară. Ați văzut, culoar liber, nu au blocaj în față și în loc să arunce la poartă ele dau pasă, asta e o problemă psihică.”

Și președintele Ștefan Miloș e de părere că întreaga vină aparține jucătoarelor: ” Cu un asemenea joc nu avem de ce să avem pretenții. Eu nu cred că fetele nu au vrut, dar cred că asta le e valoarea. Nu cred că le-a zis nimeni, niciodată, să meargă în teren și să piardă.”

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Dana-BRANISTE.mp3|titles=Dana BRANISTE] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/ROmeo-Ilie.mp3|titles=Romeo Ilie]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.