Dan Puric vs. Adrian Agache, sau "Cine stinge lumina neaprinsă a turismului din zona Siriu?"

 

Audierea publică cu tema “Dezvoltăm economic zona Siriu – Crasna prin extinderea reţelei de electrificare sau păstrăm mediul natural neatins”, desfăşurată astăzi, în Colegiul Agricol Buzău, s-a încheiat cu concluzii „în coadă de peşte”. Deşi toţi participanţii prezenţi şi-au exprimat acordul cu extinderea reţelei electrice, care ar urma să deservească locuitorii, pensiunile şi cabanele ridicate în regiunea cu cel mai mare potenţial turistic al judeţului, au fost şi voci care s-au opus, de la distanţă, proiectului deja blocat din 2009, în lipsa fondurilor de la buget.

La audiere, au participat 60 persoane, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai locuitorilor din zonă, ai agenţilor economici care desfaşoară activităţi în zona Siriu şi ai societăţii civile. De la întâlnire, au lipsit, dintre cei anunţaţi de organizatori, prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, senatorul PNL Cristi Bîgiu sau omul de afaceri Constantin Toma, dar au fost prezenţi consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Dumitra Drăghici, deputatul PNL George Scutaru şi dr. Adrian Agache, preşedinte UGIR Buzău.

Contactat telefonic să comenteze opoziţia pe care o întâmpină proiectul din partea lui Dan Puric, actor şi scriitor de notorietate, Adrian Agache ne-a declarat: „Domnul Puric are dreptate să apere mediul natural din zonă. Se teme că electrificarea ar aduce gaterele, iar gaterele ar distruge pădurile. Dar există autorităţi ale statului care pot controla acest lucru. În plus, cablurile electrice nu vor traversa pădurile, ci zonele populate deja, iar fauna şi flora nu au cum să fie afectate de proiectul electrificării. Noi (investitorii în turismul din zonă – n. red.) suntem deja acolo, nu stricăm nimic, ci conservăm şi punem în valoare frumuseţile naturale.” Preşedintele UGIR Buzău a mai spus că factorii decidenţi ai extinderii reţelei de electrificare nu trebuie să pună răul înainte, ci să satisfacă o nevoie firească a zonei, aşa cum va reieşi şi din sinteza audierii publice.

Audierea a fost organizată de Coaliţia „LUMINA“, formată din Cristache Costel Bratu, vicepreşedinte SÎP, Aurelian Manu, preşedinte Sindicat „Solidaritatea” şi Vasile Olteanu, vicepreşedinte Filiala BNS Buzău. Raportul sinteză al audierii va fi întocmit de o comisie de experţi şi va fi prezentat joi, 19 ianuarie a.c., ora 14.00, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul SÎP Buzău, din strada Bistriţei nr. 24.

S.D.

2 COMENTARII

  1. nu te agita prietene ca sint facute deja cartile dar nu vor sa se dea pe fata nu sint fraieri nici ei intr ei nu se cunosc ca vecini.atit poti afla daca vb. cu cineva ca sint doi politisti care isi fac casa acolo ca sint de-ai casei in rest nu stie nimeni nimic verifcati ca sa va convingeti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.