O buzoiancă de 58 de ani care pusese la punct o afacere ilegală cu muștar a intrat în atenția polițiștilor buzoieni care o cercetează acum pentru contrafacere de marcă și concurență neloială. Afacerista pusă pe câștiguri prin încălcarea legii fabrica muștar, într-o hală improvizată din Buzău, pentru care folosea fără drept o marcă înregistrată.

Ieri, în baza autorizaţiei emisă de Tribunalul Buzău, poliţiştii de investigare a fraudelor au efectuat o percheziţie la sediul societăţii comerciale administrată de femeia de 58 de ani. În urma inventarierii stocurilor şi verificării documentelor contabile ale firmei, a rezultat că în perioada ianuarie – septembrie 2011, în incinta halei de producţie special amenajată şi utilată, a fost fabricat muştar ce era ambalat în borcane etichetate cu însemne identice cu o marcă înregistrată, fără a avea consimţământul titularului mărcii respective.

Poliţiştii au stabilit, astfel, că administratorul a comercializat fără drept aproape 67 de mii de borcane de muştar de masă ce purtau însemnele mărcii respective, a căror valoare depășește suma de 46.800 de lei, aducând atingere titularului mărcii şi inducând în eroare consumatorii asupra calităţii produsului.
Tot în incinta halei de producţie, polițiștii au mai găsit şi indisponibilizat aproape 3000 de borcane de muştar pregătite pentru livrare, precum şi peste 88. 000 de etichete autocolante cu însemnele mărcii folosite fără drept.
Pentru toate acestea, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva femeii de 58 de ani şi continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând a se stabili şi cuantumului prejudiciului cauzat titularului mărcii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.