Afişul campaniei umanitare

În sprijinul copiilor care fac setea şi foamea sau sunt „omorâţi” pasiv cu nitraţii şi nitriţii din vechile puţuri de la ţară, Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Orthograffiti a lansat campania „Un pahar de apă pentru Adrian”, prin care speră să strângă fonduri pentru forarea unui puţ de mare adâncime, care va asigura apă familiilor din comuna Glodeanu Siliştea, Buzău.

 

Mesajul Nicoletei Ţintea, reporter Antena 1 şi iniţiatorul campaniilor de sprijinire a copiilor sărmani din comună, este extrem de grăitor: „Aşa cum ştiţi, în comuna Glodeanu Siliştea nu există apă potabilă. Pentru viitorul centru care se va ridica, cu ajutorul bunului Dumnezeu, în comuna Cîrligu Mare, în curtea bisericii este nevoie să se foreze un puţ la mare adâncime. Realizarea acestui puţ va fi mană cerească pentru familiile din comună, pentru că vor avea toţi acces la puţul respectiv (o să existe şi un robinet, cu acces din stradă), iar oamenii nu vor mai fi nevoiţi să care apă de la mare distanţă, de la fântânile din care izvorăşte o apă care este „cât de cât” bună. Forarea unui puţ la 50 de metri adâncime presupune costuri de până la 3.000 de euro. Dacă nu se găseşte apă potabilă la această adâncime va fi nevoie să se sape până la 200 de metri, iar costurile sunt uriaşe, până la 20.000 de mii de euro.”

 

Datele de contact sunt în afişul de mai sus. Apelăm la sprijinul cititorilor noştri, care, printre altele, în această primăvară, s-au arătat foarte receptivi şi au sărit să-i ajute cum au putut pe sărmanii din Cârligu Mare.

 

observatorubuzoian.ro

 

Citeşte şi articolul: Japonia de acasă/ Aflaţi în situaţii disperate, copiii din Cârligu Mare au nevoie de ajutor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.