Cel mai mare eveniment monden găzduit vreodată de orașul Buzău, nunta celui mai tânăr deputat din Parlamentul României, Adrian Mocanu cu aleasa sa, Roberta Doloiu, va avea loc sâmbătă pe patinoarul situat la ieșirea din oraș.  De mai bine de o săptămână, pregătirile pentru ca evenimentul anului să iasă așa cum a fost plănuit sunt în toi iar locul ales abia dacă mai poate fi recunoscut. Oamenii socrului mic, cunoscutul om de afaceri Gheorghe Doloiu, au muncit zile la rând pentru amenajarea  decorului, a ringului de dans dar și a meselor la care sunt așteptate nu mai puțin de 1400 de persoane.

Cununia civilă va fi oficiată chiar de nașul cuplului, primarul Constantin Boșcodeală, care după oficierea ceremoniei își va lua la braț fina și, împreună,  se vor îndrepta către Catedrală Arhiepiscopală, acolo unde este programată cununia religioasă.

Chiar dacă mai e doar o zi și mai tot a fost stabilit, emoțiile nu îi dau pace tânărului deputat, care spune că va face tot ce îi stă în putință pemtru ca invitații săi să se simtă cum nu se poate mai bine.

Adrian Mocanu și Roberta Doloiu cu câteva săptămâni înainte de marele eveniment

”Într-adevăr, am emoții, deși sunt conștient că de mine nu depind prea multe, eu trebuie să zic ”DA” la Starea Civilă, să stau drept în biserică, dar mai departe,  eu personal, nu o să am ce face. Sper ca totul să iasă bine și oaspeții să fie mulțumiți, pentru că una este să dai greș în fața a 50 de familii și alta este situația în fața a 1400 de invitați”, ne-a declarat Adrian Mocanu.
Cei doi miri și-au dorit o nuntă tradițională și spun că vor respecta întocmai ritualul unei nunți românești: ”Nu am dorit o nuntă de fițe și vrem ca totul să fie cât se poate de tradițional.  Nu voi avea o limuzină ci voi merge cu o mașină obișnuită, voi merge în ziua nunții cu plocon la nași, așa cum este tradiția românească, cu curcan și cu turtă, după care îi voi lua și vom merge la mireasă. Drept dovadă că nu am dorit o nuntă fastuoasă, rochia miresii a fost făcută aici, în România, de un designer din Piatra Neamț iar costumul meu a fost făcut la Apaca, de Alexandru Ciucu, care îmi este prieten.”

Chiar dacă deputatul Adrian Mocanu spune, probabil din cauza emoțiilor, că nu va avea o nuntă de ”fiță”, lucrurile nu stau chiar așa. Mii de metri de material care au îmbrăcat deja scheletul și mantinela patinoarului, sute de metri pătrati de mochetă roșie care au luat locul gazonului artficial sau imensul ring de dans care a fost pavat cu parchet sunt doar câteva din  aranjamentele al cărui cost, cu siguranță, nu este de neglijat.
Cele 150 de mese la care vor lua loc invitații au fost aranjate la dungă iar ospătarii au început deja să așeze paharele, tacâmurile și vesela.

Meniul va fi unul tradițional românesc de care se va ocupa însă un italian veritabil, maestul Antonio Pasarelli, care va veni la Buzău cu nu mai putin de  30 de bucătari.

Cei care vor lua parte la nunta tânărului cuplu vor asista la un adevărat spectacol al cărui amfitrion va fi Horia Brenciu, pe lista de artiști fiind și  Paula Seling, Aurel Tămaș, Ovidiu Komornic, Matilda Pascal Cojocăriţa, Nicu Paleru şi Emilia Ghinescu dar și Orchestra de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române.

Invitații au fost si ei aleși pe sprânceană. Printre cei care și-au confirmat prezența până acum se numără președintele PSD, Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea, Robert Negoiță, Marian Vanghelie și Adrian Năstase,  dacă nu va fi plecat din țară. Nici politicienii locali nu au fost uitați și au primit cu toții invitații la evenimentul supranumit ”nunta secolului” la Buzău.

Ciprian STERIAN

6 COMENTARII

  1. Personaje mai scarboase si pline de venin decat d’al de Mocanu mai rar. Sper sa „tina” vremea buna cu ei! Asa cum sunt si vremurile astea cu toti noi cei buni de un vot maxim pe o galeata (in viziunea lor).

  2. O mare parte a cancerului Romaniei va fi prezenta la Buzau. Imi aduc aminte de nunta din The Godfather (cu toate ca in comparatie, pare nunta de la sat), ornata cu sentimente de voma. Ar fi unul dintre cele mai semnificative evenimente pentru Romania daca cineva ar scapa din greseala niste otrava in ingrediente sau vreun avion ar pica pe patinoar. Ca si cum ai fi bolnav de SIDA si in 2 zile cineva ti-ar oferi antidotul.
    Renasterea Romaniei?

  3. sa-mi spuneti si mie cat au costat cei care vor canta la nunta? sau e in acelasi pret cu concertul de deschidere de la Dragaica. NU va mai saturati sa va faceti treburile pe bani publici. De la nunta asta o sa trageti toti. Sa dea D-zeu o vijelie sa va strice toata nunta asta facuta din bani publici. Vreau sa se FACA un AUDIT cu cheltuielile de la deschiderea TARGULUI DRAGAICA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.