Stingătoare ascunse după uşi, siguranțe necalibrate, planuri de evacuare în caz de dezastru neactualizate de vreme îndelungată. Acestea sunt doar câteva dintre neregulile descoperite, în urma unor verificări efectuate recent, de reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la Primăria din Râmnicu Sărat şi la societăţile din subordinea administrației locale. Controalele derulate pe parcursul unei săptămâni întregi la toate obiectivele din curtea Primăriei râmnicene au urmărit dacă acestea au în dotare cele necesare pentru prevenirea și intervenția în caz de incendiu dar și modul de acțiune al angajaților, în caz de dezatru.
La final, pompierii au concluzionat că, la fel ca şi în spitalele din judeţ, normele de prevenire a incendiilor sunt departe de a fi respectate de bugetarii râmniceni. În caz de incendiu, funcţionarii nu ar avea la îndemână stingătoarele, pentru că obiectele sunt bine ascunse după uși, iar neregulile descoperite de angajații ISU nu s-au limitat doar la asta.
În total, au fost constatate 15 deficiențe care au fost remediate pe loc dar și 3 nereguli pentru care municipalitatea râmniceană va trebui să aloce ceva fonduri, pentru a le putea înlătura.
De altfel, chiar primarul Râmnicului, Viorel Holban, a primit un avertisemt de la ISU Buzău, pentru a planifica fondurile necesare în vederea achiziționării unei instalații de paratrăsnet pentru Primărie.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.