Dumitru Ene, indecis între două discursuri: de sindicalist sau de politician?

Testele iniţiale l-au iritat pe Dumitru Ene, inspector şcolar general suspendat. Declaraţia de presă făcută de către vicepreşedintele liberalilor buzoieni, vinerea trecută, trece în revistă problemele care au încins discuţiile din cancelariile profesorilor, în primele săptămâni ale noului an şcolar.

 

Mult prea suspendatul genaral al şcolilor şi-a prezentat „luarea de poziţie faţă de nişte intervenţii total neavenite ale ministerului Educaţiei, în particular, ale ministrului Funeriu”, ca pe „o formă de protest” faţă de „impunerea testării tuturor elevilor la aproape toate disciplinele”: „În condiţiile în care, în vară, colectivele de cadre didactice au elaborat planificări pe care să le respectăm din prima zi de şcoală, ministrul a venit şi a anulat acest efort impunând testele iniţiale, care vin în contradicţie cu planificările. Asta a însemnat abandonarea lor şi modificarea primei părţi a planificărilor din semestrul I”, semestru din care s-au pierdut, conform calculului prezentat de Dumitru Ene, cele trei săptămâni afectate de testele iniţiale.

 

Bulversarea activităţii de la începutul de an şcolar s-a făcut cu suprasolicitarea elevilor şi pe banii aduşi de acasă de către aceştia, susţine vicepreşedintele PNL Buzău: „Vă imaginaţi ce bani au trebuit să plătească elevii pentru multiplicarea subiectelor! S-au consumat metri cubi de topuri de hârtie şi s-au plătit de către elevi aceste chestionare!”

 

Testarea iniţială este un „experiment în care profesorii sunt desconsideraţi”, consideră Dumitru Ene: „Trebuie să i se spună unuia care predă de 10-20 de ani ce are de făcut la clasă, de către o persoană care nu a predat o oră în viaţa ei. Este cel puţin inadmisibil, dacă nu absurd.”

 

 

S.D.

4 COMENTARII

  1. Oameni buni,
    Care dintre noi, dacă se respectă, nu face la începutul anului şcolar, al fiecărui trimestru şi al fiecărei lecţii, introspectie în cunoştinţele anterioare ale copiilor şi evaluarea acestora. Ce învăţător serios nu face testare iniţială a copiilor în primele zile de şcoală şi, coborând la grădiniţă, care educatoare nu-şi testează copiii, cerând şi sprijinul psihopedagogului şcolar, înainte de a-i primi în grupă???
    E de notorietate vizibilă că, dl ministru copiază sau mai degrabă compilează, dar nu cunoaşte tema lecţiei…

  2. am pierdut atata timp sa fac borderouri cu testele cu notele,cu matrice cand puteam sa stam linistiti si sa nu le facem!ce suntem mai nou si creatori de standarde de evaluare? sa faca cei de la snee

  3. Pe naiba, ăi de la snee si cei de la aracip fac….pe ei: mănâncă banii, ca bugetari de lux! Oricând se găsesc profesori capabili de testare şi evaluare mult mai pregătiţi ca ei! Bani risipiţi şi trudă zadarnică şi birocratică!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.