Sacrificaţi un porc în aceste zile? Nu treceţi la pomana porcului fără a afla dacă animalul a fost sănătos. Medicii veterinari atrag atenţia asupra importanţei examenului trichineloscopic, chiar dacă porcul tăiat a fost crescut în gospodăria proprie, sub ochii celor care îl vor degusta de Crăciun.
Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare, la Buzău, în această lună, vor fi sacrificaţi circa 60 de mii de porci, mai puţini ca anul trecut.

Trei centre în care se poate efectua examenul trichineloscopic au fost amenajate în municipiul Buzău: unul în centrul oraşului, altul la Crîng iar cel de-al treilea în piaţa din Micro 5. Acestea vor funcţiona începînd de astăzi şi până în ajun de Crăciun, între orele 8.00-18.00 iar preţul pentru testare este de 7 lei.

Inspectorii DSV atrag atenţia, totodată, că cei care cresc porci în curtea proprie pentru a-i vinde fără aprobare riscă amenzi de până la 50 de mii de lei. În ceea ce priveşte examinarea porcilor sacrificaţi în judeţul Buzău, de această operaţiune se vor ocupa chiar medicii veterinari cu drept de liberă practică stabiliţi în fiecare comună.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.