Florina Stoian: "V-am cerut eu ceva?"

După apariţia zvonului că unele asociaţii de părinţi strâng bani, la rugămintea directorilor de licee, solicitaţi în acest sens de şefa şcolilor, pentru a achiziţiona camere video cu care să se supravegheze Bacalaureatul, azi, în şedinţa cu directorii, Florina Stoian a lămurit lucrurile. Chemaţi să pună la cale Evaluarea naţională şi Bacalaureatul, directorii au fost întrebaţi de şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) dacă au luat iniţiativa de a implica părinţii, prin comitetele din unităţile pe care le conduc, în strângerea de fonduri.

 

„După ce m-aţi întrebat, ieri, dacă există licee în care părinţii dau bani pentru camere video, astăzi i-am întrebat pe toţi directorii de liceu dacă au luat această iniţiativă. Nu mi-a răspuns nici unul că ar face aşa ceva”, ne-a declarat Florina Stoian, în această seară. Privitor la celălalt zvon care a apărut astăzi şi care spune că, în Colegiul Naţional „B.P. Hasdeu” se strâng liste cu date personale ale părinţilor care au copii înscrişi la Bacalaureat, prin care se solicită solidarizarea împotriva măsurii de supraveghere video totală a sălilor în care se vor susţine probele scrise ale Bacalaureatului, şefa IŞJ ne-a declarat: „Nu cunosc acest lucru. Astăzi, în sala de şedinţă, se aflau şi cei doi directori de la „Hasdeu” şi puteau să spună dacă e vreo problemă. Dar, dacă părinţii consideră că această măsură este nepotrivită, îi aştept să depună listele cu semnături şi să analizăm ce e de făcut. Nu cred, însă, că măsura îi afectează într-un fel.”

 

Florina Stoian ne-a confirmat că nu există nici un ordin scris al ministrului Educaţiei, prin care să se impună, ca regulă generală, supravegherea video a Bacalaureatului. Conducerea IŞJ are, până în acest moment, promisiunea că va primi 88 camere video de la Prefectură şi alte 40 de la un partener privat al Primăriei Buzău.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.