Bani aruncați! Parapetul care obturează vizibilitatea la intersecția cu Florica va fi demontat

0
Parapetul metalic amplasat la intersecția DN2 E85 cu DJ 203 C (Florica) va fi demontat la putin timp după ce a fost construit. Decizia a fost luată de administratorul drumului după ce a primit o sesizare din partea Prefecturii Buzău.

„Adresa prin care prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a cerut CNAIR să ia măsuri urgente pentru eliminarea riscului ridicat de accidente apărut în urma montării unor parapete de protecție prea înalte în zona intersecției E 85 – DJ 203 C (Florica) a primit răspunsul așteptat.

În această dimineață, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis Instituției Prefectului – Județul Buzău că a solicitat firmei care efectuează lucrările de amenajare a intersecției amintite să demonteze în regim de urgență parapetul care împiedică vizibilitatea la ieșirea șoferilor de pe DJ 203 C, urmând ca acesta să fie înlocuit cu alte elemente pasive de siguranță rutieră.

Reamintim faptul că săptămâna trecută, ca urmare a unor sesizări primite din partea autorităților locale din comuna Florica și a unor transportatori de persoane, prefectul Carmen Ichim a trimis la fața locului o comisie de control care a stabilit că parapetele de protecție, montate în cadrul proiectului de sistematizare a intersecției, reduc drastic câmpul vizual și îi determină pe conducătorii auto care vin de pe drumul județean să intre periculos de mult pe banda de circulație de pe sensul București – Buzău al DN 2 E 85 pentru a se putea asigura corespunzător.

Ca urmare, vineri, 11 octombrie 2019, prefectul Județului Buzău a înaintat o adresă CNAIR, cerând măsuri urgente de remediere a deficiențelor constatate, în caz contrar considerând Compania direct răspunzătoare de consecințele unor eventuale accidente ce se pot produce în acel punct”, a transmis preffectul Carmen Ichim pe pagina de Facebook a instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.