Cea mai controversată sesiune de bacalaureat din ultimii zeci de ani continuă să stârnească revoltă. Cazul unui absolvent al Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu care inițial a fost notat la română cu 6.70 iar după recorectare a primit 9.40 face deja înconjurul țării, cu toții întrebându-ne asupra corectitudinii și profesionalismului cadrelor didactice care au corectat și notat aceste lucrări.
Bogdan Mihăiță Călin s-a trezit, duminică, după afișarea rezultatelor la bacalaureat, cu o notă de 6.70 la română. A rămas stupefiat, pentru că după toate calculele, ar fi trebui să primească cel puțin 9.00.
Chiar dacă admiterea sa la facultater nu depinde de nota de la bac, tânărul a depus contestație. Și bine a făcut. După corectare, el a primit la română 9.40, media finală crescându-i de la 7.56 la 8.63.
”Eu le-am spus părinților ca iau peste 9. Am fost foarte uimit când am aflat că am luat 6.70 la română, am depus contestație și mă bucur că până la urmă s-a terminat așa. Am auzit că ar exista rivalități între licee și de aceea ar fi fost date note mici. Mai sunt colegi de-ai mei care au primit note mai mari, însă la mine e cea mai mare diferență. Cred că profesorii au greșit foarte mult la subiectul 3. Trebuia să caracterizez un personaj din textul dramatic, eu l-am ales pe Ghiță Pristanda care e din textul dramatic. Nu văd ce aș fi putut greși. Mi-am pus tot răul înainte și tot 9 îmi ieșea. Sunt foarte mulțumit, vă dați seama de la o medie de bac inițială de 7.56 la 8 .63 e diferență. Pentru mine nu contează la facultate nota la bacalaureat, însă am făcut contestație pentru prestigiul meu”, a spus astăzi Bogdan Mihăiță Călin, absolvent al Colegiului Hasdeu.
În ce privește cazurile elevilor care au primit, după contestații, aproape trei puncte în plus față de notele inițiale, inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Buzău a declarat: ”Diferența dintre evaluarea cu care au plecat de la Buzău și evaluarea de la comisia de contestații depășește limita maximă de 1,5 puncte pe care metodologia o admite. Vom urma pașii din metodologia privind organizarea și desfășurarea bacalaureatului 2011, se va face o analiză în litera și in spiritul articolelor din metodologie care reglementează situațiile de acest gen. Nu îndrăznesc să avansez o opinie că vreun profesor va fi tras la răsundere, din cei care au făcut corectura. E prematur, se va discuta cu toate echipele de evaluatori, își vor exprima punctul de vedere și se va stabili unde este dreptatea. Până când etapa aceasta nu e realizată, nu pot avansa opinii pentru că nu ar fi potrivit”.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.