Au sărbătorit absolvirea liceului, dar au avut de-a face și cu poliţiştii. Până la ora 19.00, aproape 40 de absolvenți de  liceu au fost amendați de polițiști, pentru modul în care au ales să sărbătorească terminarea liceului. Încă de la orele prânzului și până seara târziu,  pe străzile din centrul orașului și pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, au putut fi observați tineri, abia ajunși la vârsta majoratului, la volanul unor mașini, cel mai probabil, proprietatea părinților. Fără să ţină cont de reguli în trafic, punându-şi viaţa în pericol şi deranjându-i pe ceilalţi şoferi, adolescenții au făcut legea pe străzi, circulând după cum le-au vrut mușchii, strigând și claxonând, spre disperarea celorlați participanți la trafic.

În total, până la ora 19.00, aproape 40 de liceeni au fost amendați de polițiștii de la Rutieră, după ce au fost surprinși  călcând prea tare pedala de accelerație, mergând fără centură ori folosind în exces claxoanele autoturismelor ce le-au fost date pe mână de părinți.

Mai mult, unul dintre liceenii care astăzi a ajuns pe mâna oamenilor legii a fost  amendat nu o dată ci de două ori,  pentru modul în care a ales să-și manifeste bucuria absolvirii liceului. Tânărul a fost oprit, inițial, pe strada Mesteacănului unde polițiștii i-au atras atenția și l-au amendat pe motiv că a folosit claxonul în exces și fără motiv. Deranjat, nevoie mare, de faptul că a fost tras pe dreapta și sancționat chiar în ziua absolvirii, tânărul a plecat în trombă de lângă polițiști, intrând, la scurt timp, în vizorul unui radar. Bineînțeles, adolescentul a fost oprit a doua oară și amendat pentru viteză. 

Mâine, povestea s-ar putea repeta întrucât este programată ceremonia de absolvire a liceenilor de la Colegiul Național  Bogdan Petriceicu Hasdeu. Polițiștii promit să fie și mâine la datorie, pentru a-i trage pe dreapta și sancționa pe tinerii teribiliști care aleg să-și manifeste bucuria absolvirii într-un mod care-i deranjează pe alții și care le pune viața în pericol.

Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

  1. Ce aveti cu liceenii? E ziua lor de bucurie, se termina o etapa din viata lor ai asteapta cu nerabdare pe urmatoarea. Cu ce deranjeaza, trezesc pensionarii din somnul de pranz? Eu m-am intalnit cu ei in trafic, am participat la bucuria lor cu claxonul si nu am fost amendat. Ba mi-a facut placere sa-mi amintesc de absolvirile din viata mea, generala, liceu, facultate. BRAVO voua liceenilor si nu cumva sa va speriati de amenintarile celor negri la suflet, trec a doua zi, amintirea voastra, insa, va dainui peste ani. Ei nu au terminat liceul sau nu au facut asa ceva, de aia sunt porniti pe voi. SUCCES in viata. (un cetatean de 43 ani)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.