Peste 111 mii de apeluri la 112 au fost înregistrate  la Buzău, în primul trimestru al anului, cele mai multe, peste 87 de mii reprezentând 78,54 % din total, fiind alarme false.

Potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, cele mai multe apeluri venite la 112 din judeţul Buzău au fost direcţionate către ambulanţă-66,82 la sută, apoi către Poliţie, pompieri şi jandarmi.

Îngrijorător este că puţini sunt cei care ajung să răspundă  pentru inconştienţa de care dau dovadă atunci când sună în fals la 112. Cele mai multe telefoane de acest fel sunt date de copii şi tineri, care cer ajutor din plictiseală şi ca să se amuze, dar şi de persoane care au probleme psihice. Din păcate, cele mai multe apeluri false sunt foarte greu de identificat, pentru că de cele mai multe ori sunt folosite cartele preplătite sau telefoane publice. Doar 6 buzoieni care au alertat în fals autorităţile au fost prinşi de la 1 ianuarie 2011 şi până acum şi sancţionaţi pentru gluma proastă pe care au făcut-o. Dincolo de cifre, grav este că în orice secundă un om poate muri fără ca salvarea să poată interveni din cauză că dispecerul de la 112 stă de vorbă cu cineva pus pe glume proaste.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.