Imagine din serbarea Zilele Monteoru

 

Buzăul ca destinaţie turistică va fi găzduit, pentru prima dată în 2012, între paginile mai multor ghiduri internaţionale. Comunele Berca, Chiojdu, Gura Teghii şi Mânzăleşti vor face parte din ghidul „Cele mai frumoase sate din România”. Campania promoţională este coordonată de Asociaţia pentru dezvoltare şi promovare turistică „Monteoru Renaissance”, asociaţie ce reprezintă judeţul Buzăul în cadrul FAPT – Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică.

În 2012, va fi editat, în premieră în România, ghidul „Cele mai frumoase sate din România”, un ghid ce se bucură de un enorm succes în alte ţări europene, cum ar fi Franţa, Belgia sau Italia, ne informează reprezentanţii „ Monteoru Renaissance”. Ghidul oficial „Cele mai frumoase sate din România” este instrumentul principal al platformei de promovare turistică a celor mai frumoase sate din România, din fiecare judeţ și regiuni etnogeografice, recunoscute în cadrul labelului turistic european: „Cele mai frumoase sate din România” – „Cele mai frumoase sate din Europa”. Ghidul este o descriere a satelor tradiţionale, tradiţiilor și obiceiurilor specifice, pensiunilor agroturistice, produselor și evenimentelor de tradiţie.

Judeţul Buzău este reprezentat în acest ghid de cele 4 comune alese: Berca, Chiojdu, Gura Teghii şi Mânzăleşti. Fiecare comună reprezintă judetul Buzău ca şi destinaţie turistică şi se reprezintă pe sine prin ceea ce are mai bun de oferit – de exemplu comuna Berca oferă mănăstirile, arealul Vulcanilor Noroioşi, cârnaţii de Pleşcoi şi arhitectura caselor tradiţionale din satul Răteşti.

Lucrarea este editată în limbile română – franceză, va conţine aproximativ 150 de pagini, va fi promovată la nivel naţional și european şi distribuită în reţeaua naţională de librării, ambasade, birouri de informare turistică din Europa și SUA, agenţii de turism, târguri de turism naţionale și internaţionale. „Este important ca destinaţia turistică buzoiană să se regăsească în cât mai multe ghiduri internaţionale – lucrăm la acest proiect de ‘vizibilitate’ din ziua în care am înfiinţat această asociaţie”, spune Juranda Kirschner, preşedinte „Monteoru Renaissance”.

Un alt proiect care a prins viaţă la sfârşitul anului trecut este promovarea destinaţiei turistice buzoiene în rândul expatriaţilor. Buzăul se regăseşte între primele pagini ale ghidului „Bucharest – Romania and beyond 2012” – expatriate guide. Este un ghid ce poate fi găsit în marile hoteluri din România, în aeroporturi, în sediile marilor firme internaţionale, în zonele de trafic turistic intens ale marilor oraşe. În acest ghid, Buzăul invită turiştii la un altfel de experienţă – turism de aventură, turism culinar şi oenologic – un loc de cinste ocupând vinuri excepţionale ale Dealului Mare şi trufiturismul.

Fondată în 2010, „Monteoru Renaissance” este o asociaţie pentru dezvoltare regională durabilă în turism , non-profit şi neguvernamentală, şi are ca scop prezervarea moştenirii istorice şi promovarea dezvoltării durabile regionale în turism, cu precădere în zona Subcarpaţilor Buzăului şi Prahovei. Asociaţia reprezintă judeţul Buzăul în cadrul FAPT şi este iniţiatoarea proiectului TravelBuzau.com – portalul cu mai mult de 16.000 de vizitatori pe lună şi 1.000 afişări pe zi, ce a devenit principala sursă de informare turistică buzoiană, regăsindu-se în TOP 20 ale paginilor de turism din România şi în TOP 10 ale paginilor pentru categoria ONG-uri.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.