Actorul Mitică Popescu, prezentatorul emisiunii

La „D’ale lu’ Mitică”, emisiune difuzată pe TVR2, doamna Mihalache din comuna Beceni, judeţul Buzău, şi-a reclamat vecinii că îi poluează aerul din curte, cu dejecţiile de la animale. Femeia îşi cumpărase casa în urmă cu ceva ani, după ce s-a retras la pensie, din Bucureşti. Este chemat viceprimarul comunei, ca să aplaneze conflictul. Se constată că, pe lângă muntele de gunoi şi băltoaca „parfum” din curtea vecinilor reclamaţi, ar mai exista şi o grămăjoară de gunoi în fundul curţii reclamantei. Viceprimarul decretează că fiecare face ce vrea în curtea lui, reporterul încearcă să o convingă pe doamna Mihalache din Beceni, că ar fi bine să cadă la pace cu vecinii şi fiecare să-şi care gunoiul pe platforma din marginea satului, amenajată de primărie.

 

Ca să fie şi mai convingător, reporterul cere viceprimarului să-i arate platforma de depozitare. Omul e de acord, însă platforma nu există. Totuşi, viceprimarul spune că le-a trimis celor doi proprietari notificare şi, dacă nu-şi cară gunoiul din curţi, îi va reclama la Mediu. Prin urmare, picat „la mijloc”, reporterul se oferă să-i ajute pe vecinii reclamaţi să-şi subţieze din muntele greu mirositor, momindu-i cu eventualitatea că, depozitat pe propriul teren din câmp, după o expunere prelungită la soare, ar putea vinde bălegarul celor care vor să-şi trateze grădinile cu îngrăşământ natural. Dă-i şi cară!…

 

În cele din urmă, cu câteva păhărele de ţuică sub nas, doamna Mihalache nu admite ca soluţie finală căratul gunoiului din curte: „I-am tolerat destul! Eu te-am chemat pe dumneata să mă ajuţi pe mine, dar văd că-i ajuţi pe ei”, îi reproşează reporterului, doamna. „Eu vreau să-şi mute vitele în câmp, să le crească acolo, nu sub nasul meu. Ce o să faci? Vii peste o lună să le cari iar gunoiul?” Sub ameninţările ex-bucureştencei, că-şi va deversa fosa septică în curte, ca răzbunare, reporterul concluzionează că primăria chiar îşi încurajează cetăţenii să-şi respecte proprietatea cu orice preţ. Vorba doamnei Mihalache: „gvot eram demonstratur!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.