Noul director al RAM a sărit chiar și garduri pentru a nu rămâne fara gaze

Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire care de vreo lună încoace stau cu frica-n sân că vor rămâne fără apă caldă și căldură în case pot răsufla ușurați. O bună parte din datoriile pe care producătorul de energie termică le avea către furnizorul de gaze au fost plătite în ultima perioadă și în doar câteva zile vor fi plătite și celelalte restanțe, dau asigurări oficialii Regiei Autonome Municipale.

“Marți am plătit  2,8, mil lei, luni am achitat 900 de mii de lei, 570 de mii sunt pe traseu iar acum urmează ca 4,5 milioane să fie virate vineri. Ieri au fost deblocați banii de la Ministerul Administrației și Internelor. Până vineri, în cel mai rău caz luni dimineața va fi achitată factura pe decembrie, ianuarie și încă o suta de mii pe februarie care nu e scadentă încă,” ne-a declarat directorul Ram Buzău, Constantin Tacea.

Amenințările că buzoienii vor rămâne fără apă caldă și căldură sunt de prin februarie de când compania de gaze a și redus presiunea serviciilor furnizate către producătorul de energie termică. De atunci, oamenii au primit apă caldă cu program, doar opt ore pe zi și căldură în restul intervalului, însă nici aceea la parametri normali. O datorie de 4,5 milioane a dus la această situație neplăcută pe care buzoienii racordați la sistemul centralizat au trăit-o în zile destul de geroase.

A fost și un lucru bun în toată această chestiune: reprezentantii GDF Suez au fost convinși de fiecare dată, în urma discuțiilor, să nu închidă de tot robinetul la gaze, fapt care ar fi însemnat ca buzoienii să rămână zile bune fără apă caldă și căldură. Astfel de situații au fost în alte orașe, așa că ar fi fost posibil să se întâmple la noi.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.