Cadrele sanitare din Spitalul Judeţean Buzău dar şi cele din Spitalul Orăşenesc Nehoiu, ar putea declanşa, în perioada următoare, ample proteste. Şi asta pentru că oamenii nu îşi primesc la timp şi integral salariile pentru munca prestată.

Liderii Sanitas pun această situaţie pe seama reglementărilor legislative care nu au nici o legătură cu realitatea şi spun că nu este exclus ca în perioada următoare să declanşeze mişcări de protest. Aceasta cu atât mai mult cu cât din cauza problemelor cu salariile şi a condiţiilor grele în care sunt nevoite să lucreze, multe cadre sanitare aleg să plece în străinătate, să lucreze în medii mult mai competitive şi pe bani mai mulţi.

Liderul Sanitas, Mariana Munteanu, a anunţat că de la nivelul sindicatului s-au făcut mai multe demersuri către Consiliul Judeţean, către Trezoreria Buzău şi Prefectură, în ideea că cineva va face ceva şi va debloca situaţia, atât de disperată pentru angajaţii din spitale.

 

C.D.

2 COMENTARII

  1. La spitalul Nehoiu salariatii au vrut sa intre in greva cu 2-3 saptamani in urma.D na doctor Grosu le a interzis amenintandu i ca ii da afara daca protesteaza.Aceasta este apropiata d lui primar Corcodel , primar care comanda spitalul si scolile din oras.Impreuna cu directoarea spitalului, d na Istrate, toti trei conduc, taie si spanzura, iar salariatii nu pot face nimic.Banii sunt distributi pe ,,ochi frumosi,, asa cum face si cu scolile unde si a pus toti functionarii in consiliile de administratie ca sa poata conduce.

  2. Spitalul nehoiu deserveste urgentele provenite de la 10 comune de la Magura pina la jud Covasna ,prin serv 112 ,sau prin prezentari la spital cu trim. de la medicii de famile.Spitalul Nehoiu nu mai are bani pentru a functiona .De ce primariile acestea nu aloca o suma de bani sa ajute acest spital .PREFECTURA ar putea ajuta in acest sens .Unde sant vestitele proiecte europene pentru sanatate ? ! Din lipsa de buget nu sant bani de salarii de citeva luni.De ce va bate-ti joc de sanatatea cetatenilor ? ! Nu va este teama de legile tarii si de Dumnezeu !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.