Autoritățile municipale sunt legate de mâini și de picioare atunci când vine vorba de problema câinilor fără stăpân care-și fac veacul pe străzile Buzăului și care, de multe ori, bagă spaima în buzoieni. O recunoaste chiar edilul-șef, Constantin Boșcodeală, care atrage atenția că, o mare parte din vină pentru haitele de câini de pe străzile orașului, o poartă chiar oamenii care hrănesc animalele de pe lângă blocuri și ripostează atunci când hingherii vor să adune patrupedele fără stăpân.

”În privința gestionării câinilor, intervenim absolut la orice solicitare. Ne confruntăm însă cu o problemă. Unii locuitori se erijează în stăpâni de câini, fără a avea grijă de ei ci doar dându-le de mâncare, sporadic, prin locurile aglomerate iar asta e o problemă”, crede Constantin Boșcodeală.

Primaru Buzăului mărturisește că, la acest moment, nu se poate face mai mult în privința câinilor comunitari, din cauza lipsei banilor, situație cu care se confruntă inclusiv asociațiile de protecție a animalelor, a căror intervenție în rezolvarea acestei probleme este practic nulă.

”În general, lucrurile pe care le-am făcut cu asociațiile străine au fost cele legate de sterilizare, atunci când acestea  au venit în România. Cu asociațiile de aici, lucrurile nu functionează, pentru că nici ele nu au resurse financiare, ” a conchis primarul Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/05/Constantin-Boscodeala.mp3|titles=Constantin Boscodeala]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.