Niciodată nu e prea târziu pentru a doua şansă

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău lansează campania de conştientizare pentru cei interesaţi de a doua şansă la continuarea şi definitivarea studiilor obligatorii. Programul „A Doua Şansă” oferă posibilitatea continuării şi finalizării studiilor obligatorii, fără a fi necesară întreruperea activităţii profesionale sau familiale. Nu există o limită superioară de vârstă pentru cei care doresc să se înscrie în acest program. Condiţia este ca aceştia să fi depăşit vârsta legală pentru a fi încadraţi (reîncadraţi) în învăţământul de masă. Proiectul se adresează tinerilor/adulţilor care nu au finalizat învăţământul obligatoriu sau care au abandonat şcoala; elevilor expuşi riscului de părăsire a şcolii; părinţilor elevilor înscrişi în proiect; elevilor cu dizabilităţi şi cadrelor didactice interesate de perfecţionare.

 

În programul „A Doua Şansă – învăţământ primar” (clasele I-IV), pot deveni cursanţi acele persoane care au depăşit cu cel puţin patru ani vârsta legală de şcolarizare şi care se află în una dintre următoarele situaţii: 1. nu au participat deloc la educaţia formală – şcolară; 2. au fost înscrişi, dar au abandonat învăţământul primar – indiferent de momentul şi motivele abandonului; 3. nu au absolvit, până la vârsta de 14 ani, învăţământul primar.

 

În programul „A Doua Şansă – învăţământ secundar inferior” (clasele V-VIII), pot deveni cursanţi acele persoane care au peste 14 ani, au depăşit cu mai mult de 2 ani vârsta legală de şcolarizare corespunzătoare clasei în care ar putea să se înscrie în învăţământul obligatoriu şi se află în una din următoarele situaţii: 1. au absolvit învăţământul primar obligatoriu (inclusiv în sistemul „A Doua Şansă”), dar nu şi-au continuat educaţia; sau

2. au absolvit o parte din clasele corespunzătoare învăţământului gimnazial (a V-a, a VI-a sau a VII-a), dar au abandonat şcoala pe parcursul acestui ciclu de învăţământ.

 

În judeţul Buzău, se organizează clase în programul „A Doua Şansă” la:

 

Şcoala cu cls. I-VIII nr. 12, Str. Aleea Scolilor Nr. 1, Buzau, Tel: 0238.725288

Şcoala cu cls. I-VIII nr. 3, Rm Sarat, Str. Perisor Nr. 2,  Tel: 0238.560835

Şcoala cu cls. I-VIII   ,,Nicolae Titulescu’’ Str. George Cosbuc,  Nr. 5, Buzau,  Tel: 0238.713105

Şcoala cu cls. I-VIII ,,P.H.Zangopol’’
Str. Stupariei Nr. 1, Buzau,  Tel: 0238. 720019

Şcoala cu cls. I-VIII ,, Nicu Constantinescu’’ , Str. Strada Col. I. Buzoianu Nr. 109, Buzau, Tel:0238. 725859

-Şcoala cu clasele I – VIII ,,Episcop Dionisie Romano’’ Str. Bistritei Nr. 31, Tel: 0238. 713.967

-Grup Şcolar Meserii si Servicii, Str. Bazalt, nr.15 bis, Buzau, Tel: 0238.719224

-Grup Şcolar ,,Costin Nenitescu’’, Str. Transilvaniei, nr. 134, Buzau Tel: 0238.725206

-Grup Şcolar Transporturi CF , Str. Horticolei, nr. 50, Buzau, Tel: 0238. 710650

-Liceul cu Program Sportiv ,,Iolanda Balas Soter’’, Str.Aleea Scolilor , nr.1, Buzau, Tel: 0238.422824

 

Dacă nu ai împlinit încă 18 ani, mergi la secretariatul şcolii situată aproape de tine, alături de unul dintre părinţi. Ai grijă să îţi rogi mama sau tatăl să nu îşi uite cartea de identitate acasă. Tu ai nevoie de certificatul de naştere, pentru a fi ajutat să completezi formularele care te ajută să începi/reîncepi viaţa de elev. Dacă ai peste 18 ani, localizează unitatea de învăţământ aflată cel mai aproape de tine. Mergi  cu cartea ta de identitate, cu certificatul de naştere şi cu adeverinţa „apt pentru şcolarizare”, eliberată de medicul de familie,

la secretariatul şcolii. Adu adeverinţa de studii (dacă ai mai fost la şcoală  înainte).

 

Dezvoltarea şi furnizarea tipurilor de educaţie propuse de proiect sunt realizate de 30 de centre resursă: 10 şcoli din Judeţul Buzău, 10 şcoli din Sectorul 5 şi alte 10 din celelalte sectoare bucureştene. Proiectul este implementat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Buzău, Primăria Sectorului 5 şi Expert Italia SRL şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, conform contractului: POSDRU / 91 / 2.2 / S / 61460.

 

S.D.

3 COMENTARII

  1. ma numesc VICOL ANCA DIN DUMBRAVENI JUDETUL SUCEAVA NASCUTA PE 15 06 1990 SI AM INCEPUT CURSURI A DOUA SANSA LA SCOALA DIN SALCEA JUDETUL SUCEAVA si am plecat in grecia acum si am nascut ca sotul meu e aicia si nu pot veni in romania inca si trebuie sa inchei clasa a- 8 acum in ianuarie as dori daca se poate sa primesc pe internet testele finale la unele din obiecte la care mai trebuie sa inchei astept un raspuns de la dumneavoastra VA MULTUMESC!

  2. Buna sunt Vali și am terminat doar 8 clase de ce am terminat doar 8 clase pentru că am avut o problemă medicală ..adică scolioză toracală și numai am fost 3 ani la școală după ce m-am făcut mai bine ama dus Șieu la școală încă 3 ani și mă departe numai m-am dus că numai avea părinți de stui pani și dacă și acum am 20 de ani dacă a-și putea să mă scriu la școală dumneavoastră așvi foarte mulțumit cîiar daca nu știu să scriu perfect și să citesc mă tot mă descurc mulțumesc mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.